Maaike Helmer
Maaike Helmer Kids mei 16, 2015

Deze 8 kinderen kun je soms wel achter het behang plakken

Natuurlijk, alle kinderen zijn even lief en ze hebben allemaal hun eigen, unieke kwaliteiten. Maar soms… kom je een kind tegen dat je eigenlijk, stiekem, héél even achter het behang wilt plakken door bepaald gedrag. Je hoopt dat ‘t een fase is en dat hij die ene (irritante) eigenschap ooit ontgroeit…

1. De klikspaan

‘Esmée wilde haar gymschoenen niet aan’, zegt de klikspaan samenzweerderig tegen je. Je trekt je wenkbrauwen op: ‘Ja, én?’ ‘Ze at haar korstjes ook al niet op, tijdens de overblijf.’ Ja, én? De klikspaan bedoelt het waarschijnlijk goed, maar het lijkt wel alsof hij niets anders te doen heeft dan letten op wat jouw kind wel en niet doet.

2. De betweter

‘Blijf uit de buurt van de poten van dat paard’, roep je naar je dochter bij een bezoekje aan de kinderboerderij. ‘Eh… een paard heeft bénen, geen poten’, zegt haar vriendinnetje hoofdschuddend. Huh? Ja. O ja, dat is waar. Houd je bek.

3. De brutale aap

Hij staat zo druk te dansen op het tafeltje in de speeltuin, dat die op het punt staat het te begeven. ‘Houd daar eens mee op, straks gaat ie kapot, doe je jezelf pijn en kan níemand er meer mee spelen’, zeg je. De brutale aap kijkt je aan en zegt: ‘Boeien.’ En gaat gewoon door met springen. Nu hóóp je bijna dat het tafeltje het begeeft.

4. De huilebalk

‘Nee, we hebben geen aardbeienlimonade, alleen maar bosvruchten.’ Dit is al reden genoeg om de huilebalk te laten krijsen alsof er zojuist een huisdier is overleden. Je begint er niets tegen. Bijna alles is bij haar een continue aanval op haar bestaan. Die gaat het nog moeilijk krijgen later.

5. De gemenerik

Hup, je kind ligt bijna in de sloot. Maar dit kind kijkt je met grote, onschuldige ogen aan: it wasn’t me. Jij weet wel beter. Zijn hand is nota bene nog uitgestoken richting je kind. De gemenerik is echt evil.

6. De opjutter

En ja hoor, daar komt je kind, huilend. Jochem had hem gezegd dat hij vást niet in die hoge boom durfde te klimmen. Tuurlijk durfde hij dat wel, en… boem. Jochem kan wat jou betreft zelf de boom in.

7. De kieskeurige

Ja, ze wil wel chips, maar alléén paprika. En ze wil best spelen, maar alléén bij haar thuis. En nee, die sinaasappelsap lust ze niet, want die hebben ze thuis ook niet.

8. De baas

‘Nee, we gaan níet met Barbies spelen, we gaan ziekenhuisje spelen. En jij was ziek en geopereerd en aan het slapen. En ik was de slimme dokter die iedereen beter maakte.’ Je dochter protesteert. Tevergeefs. ‘Néé, ik zég net: we gaan níet met Barbies spelen. En anders ga ik naar huis.’ ‘Ga dan…’ denk je stiekem.

Met welk gedrag heb jij zelf moeite? Praat erover mee op onze Facebookgroep!

Chagrijnige Sjaan en Lanterfant Linda. Minstens zo irritant zijn deze typen collega’s. Herken jij deze vijf? >

Reageer op artikel:
Deze 8 kinderen kun je soms wel achter het behang plakken
Sluiten