Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 16 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

9 x jullie leugentjes die ‘ouders hun kinderen wijsmaken’

Met een leugentje om bestwil kun je je kind héél handige dingen wijsmaken. Dat bleek wel uit jullie massale reacties op ons eerdere leugen-lijstje. En daar maken we graag weer een leuk lijstje van.

Hieronder een kleine selectie uit de leugentjes die jullie gebruiken of zelf te horen kregen.

1. Magische streep

‘Wij zeggen de kinderen dat als ze liegen, ze een jokstreep op hun voorhoofd krijgen die alleen volwassenen kunnen zien. Dus als ze met hun hand op hun voorhoofd verhaal komen doen, weet jij al hoe laat het is, haha!’ – Kirsten Bruinsma

2. Pijnlijke LP

‘Wij hadden vroeger een rode (ipv zwarte) LP met sinterklaasliedjes. Deze mochten we alleen in de sinterklaastijd draaien want hij was slecht voor de platenspeler… zei mijn moeder.’ – Irene Reitsma

3. Eeuwige kattenbak

‘Geen leugentje van mijn ouders of die ik bij mijn zoontje gebruik, maar wel een leuke voor mijn man. Na 9 maanden de kattenbak tijdens mijn zwangerschap niet te hebben verschoond, heb ik hem ‘wijsgemaakt’ dat je die als vrouw ook niet mocht verschonen zolang je borstvoeding gaf (en dat heb ik tot de 7e maand gegeven, haha).’ – Marleen Dwarswaard – Maurik

4. Stiekem schelden

‘Toen ik klein was, waren dingen die niet mochten heel interessant, zoals scheldwoorden. Mijn moeder heeft me toen verteld dat juspannetje een heel lelijk woord was dat ik echt nooit mocht zeggen. Je kunt wel raden wat ik heel de dag riep.’ – Zillah Evers

LEES OOK: Deze ouders zijn ook flinke liegbeesten (al snappen we goed waarom)

5. Exclusief eten

‘Als je heeeeeeel netjes eet, mag je bij de Koningin eten. Werkt top, helaas lukt het altijd nèt niet.’ – Simone Vermeulen

6. Openingstijden

‘Wij woonden vlakbij het strand. Onze ouders hadden niet altijd zin in het strand, dus als wij dat vroegen gingen ze de openingstijden opzoeken. Soms was het open en soms was de zee dicht. Lang geduurd voordat ik deze doorhad.’ – Jessica Charlie

7. Tv-held ziek

‘Wat een vaak gebruikte smoes was, door mijn moeder: ‘Michelle (meisje in de serie) is ziek vandaag dus helaas is er geen Full House. Ik ben wat voorgelogen…’ – Linda van Gelder

8. Hoge ogen

‘Zo denken mijn kinderen (10 en 9) soms nog steeds dat ik ogen in m’n achterhoofd heb. Ergens weten ze dat het onzin is, maar als ik het dan toch weer goed heb zie ik ze kijken. Vertel ze voorlopig dus nog maar niet dat ik vaak in de spiegeling van de ruit kijk of gewoon op goed geluk gok, omdat het zo voor de hand ligt.’ – Simone de Ruiter-ter Beek

9. Slaapboete

‘Met slapen gaan zeggen dat de politie alle huizen controleert of iedereen op tijd slaapt. Werkte wel, vooral bij mijn oudste dochtertje.’ – Felicia Oost

Geloofde jij ook heilig wat je ouders je vertelden of geef je het zelfs door aan je eigen kind? Deel ook jouw leugentjes op onze Facebook-pagina en wie weet lees je het binnenkort hier terug.

Dat kinderen ook zélf mooie theorieën bedenken, bewijzen deze 10 typische omdenk-uitspraken van jullie kids. Daar kunnen we nog wat van leren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 x jullie leugentjes die ‘ouders hun kinderen wijsmaken’
Sluiten