Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 21 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Deze app moet voorkomen dat schoolkinderen in hun uppie lunchen

Misschien wel het meest spannende van de eerste schooldagen: aan welke tafel breng je de pauze door? En, misschien nog wel belangrijker, met wie? De Amerikaanse Nathalie Hampton (16) bedacht een app waardoor kinderen tijdens de lunch niet meer alleen hoeven te zitten.

De app, genaamd Sit With Us, kon 9 september in Amerika voor het eerst gedownload worden. Nathalie had zelf een moeilijke tijd toen ze voor het eerst naar school ging. Ze werd veel gepest en was meestal zo eenzaam dat ze dagelijks alleen lunchte. Gelukkig mocht Nathalie naar een andere school, waar ze nieuwe vrienden maakte en niet meer alleen hoefde te zitten.

Nooit meer alleen

Omdat Nathalie de lunches in haar eentje nooit zal vergeten, wilde ze ook andere kinderen helpen die deze ervaring hebben. Zo kwam ze op het idee van de Sit With Us app.

‘Open lunches’

Het idee van de app is eigenlijk heel simpel: op de app heb je de optie om een ambassadeur te worden. Op die manier kun je ‘open lunches’ aanmaken. Alle kinderen die niet weten waar of met wie ze moeten gaan lunchen, maar wel de app hebben, kunnen zo’n open lunch vinden en zich daarvoor aanmelden. De app is volledig anoniem, zodat niemand te weten hoeft te komen dat je de app gebruikt.

Ondanks dat het een beetje Amerikaans is, vinden we dit een onwijs goed concept. Wie introduceert zo’n app hier in Nederland?

Wat geef jij je kinderen mee naar school om te lunchen? Snel gezonde en lekkere lunchboxes klaarmaken doe je zo!

Hoofdfoto: babble

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze app moet voorkomen dat schoolkinderen in hun uppie lunchen
Sluiten