Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids maart 27, 2017

Deze armband kan je leven of dat van je (oudere) kind redden in het water

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) verdrinken er elk jaar 372 duizend mensen. Om dat aantal terug te dringen is daar de Kingii. Een speciale armband die zichzelf opblaast en jou (of je oudere kind) op die manier het water uit kan trekken.

Een soort life jacket maar dan om je pols, eigenlijk. Het armbandje doe je om als je gaat zwemmen, kajakken, zeilen of wat dan ook en je kunt het activeren door aan de metalen pin te trekken. Daarna wordt er binnen een seconde een nylon ballonnetje opgeblazen, dat ervoor zorgt dat je meteen naar boven wordt getrokken.

De armband is ontworpen door Tom Agapiades. ‘Ik heb deze armband bedacht, omdat een hele goede vriend van mij is verdronken. Zelfs de meest ervaren zwemmer kan in de problemen komen in het water, en daardoor verdrinken’, schrijft hij op de website van zijn uitvinding.

LEES OOK: 8 redenen om vandaag nog te gaan zwemmen

Kinderen

Ook je kind kan er, als hij wat ouders is, baat bij hebben. Behalve de allerkleinste natuurlijk. Want jonge kinderen die in het water vallen, snappen weten namelijk niet wat hen overkomt. Ze lijken te bevriezen en zinken meteen naar de bodem. Regel numero uno is dat je kinderen die nog niet zelf kunnen drijven zwemvleugels omdoet en er, minstens tot hij of zij een jaar of zes á zeven is, altijd bij blijft in het water. Zelfs als hij een zwemdiploma op zak heeft.

Hoe de armband werkt, check je hier:

Kopen?

De Kingii armband kun je kopen via Amazon, en kost zeventig dollar. Nadeeltje is wel dat hij tijdelijk uitverkocht is.

Must read: 9 fouten die zelfs de voorzichtigste ouders maken bij water

Kingii

Reageer op artikel:
Deze armband kan je leven of dat van je (oudere) kind redden in het water
Sluiten