Maaike Helmer
Maaike Helmer Kids 2 juli 2015

Deze baby klom al voordat ze kon lopen

Je bent professioneel klimmer en zwanger. Wat krijg je dan? Een klimmend kind. Rachael Farmers dochter Ellie kon klimmen nog voor ze kon lopen. Onverstandig? Of just damn cute? De meningen zijn verdeeld…


Ellie is pas twintig maanden oud, maar al een ervaren klimmer. Sterker nog, ze klom nog voor ze kon lopen! Haar ouders, Rachael en Zak, posten afgelopen week een video waarop Ellie te zien is terwijl ze een muur van ruim twee meter beklimt.

Rachael en Zak klimmen zelf professioneel. Een paar dagen voor Ellie geboren werd, hing Rachael nog in de touwen.

In Ellies babykamer bouwden ze voor de gein een klimmuur, waar Ellie al snel een uitdaging in zag. Toen ze acht maanden was, klom ze al, terwijl ze met tien maanden liep.

Moeder Rachael kreeg nogal wat kritiek. Mensen zijn bang dat Ellie valt. Maar Rachael verzekert critici dat Ellie niet in gevaarlijke situaties terechtkomt: ‘Als ze al valt, is het niet van grote hoogte en is het vooral giechelen geblazen.’

‘Lukt het klimmen niet, dan is Ellie zo’n volhouder dat ze het probeert tot ze de klimroute onder de knie heeft.’Dat Rachael haar dochter opzadelt met haar eigen hobby spreekt ze tegen,’Het komt echt vanuit haar zelf’, zegt ze.

Wat vind jij hiervan? Schattig, of schandalig? Praat erover mee op Facebook!

Zo spelen kinderen over de hele wereld! >

Reageer op artikel:
Deze baby klom al voordat ze kon lopen
Sluiten