Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 16 juni 2015

Deze ‘before and after’ is pas écht inspirerend!

Je kunt er bijna niet omheen: de talloze lichaamstransformaties op Instagram, Facebook en Twitter. Mensen die van een paar kilo’s te veel (of gewoon slank) naar een sixpack en strakke armen gaan. Brianna Neely postte een compleet andere before en after-foto. Zij ging van een strak lichaam (links) naar een iets voller lijf (rechts). Het bijschrift? ‘Verbeter jezelf als mens, niet door je lichaam te veranderen, maar door je mindset te veranderen.’ Hoera!

Neely worstelde al een paar jaar met haar lichaam. Op een gegeven moment besloot ze dat het genoeg was en schreef zich in voor een bodybuilding wedstrijd als een stok achter de deur. Ze hield zich aan een streng dieet en trainingsschema. Met resultaat: de kilo’s vlogen eraf en al snel kwam er een afgetraind lichaam voor terug.

Koolhydraten schrappen

Aan The Huffington Post vertelde Neely dat ze onwijs goed in haar vel zat. Ze had er nog nooit zo goed uitgezien. Maar naarmate de weken verstreken begon het zware schema haar op te breken. Met de wedstrijd in het vooruitzicht besloot Neely samen met haar trainer die laatste koolhydraten ook maar te schrappen. Waardoor ze nog minder energie had.

‘Vanaf dat moment ging het psychologisch gezien snel achteruit met mij,’ vertelt ze. Ze was continu in een strijd met zichzelf. ‘Wat begon als een leuke uitdaging, werd een vicieuze cirkel van honger hebben, denken aan eten en een negatief zelfbeeld. Ik wilde alleen maar slanker en slanker zijn, maar mijn lichaam trok het niet meer.’ Neely werd inmiddels niet meer ongesteld en had veel last van acne. Toch bleef ze doorgaan.

Bye bye schuldgevoel

Na de bodybuildwedstrijd ging de knop om. Neely had een slecht zelfbeeld en haar relatie met eten was ongezond. Ze beloofde zichzelf dat ze er alles aan zou doen om dat weer te veranderen. Ze stopte zes weken met sporten en begon weer te eten waar ze zin in had. Beetje bij beetje leerde ze zich niet meer schuldig te voelen over wat ze at. ‘Ik voel me nu gezonder dan ooit. Ik ben niet meer alleen bezig met mijn fysieke gezondheid, maar ook mijn mentale welzijn. Gezond zijn betekent niet mager zijn. Let erop dat je obsessie en toewijding niet door elkaar haalt!’

Dit prachtige filmpje verandert jouw zelfbeeld >

Wat vind jij van Brianna’s actie? Praat mee op onze Facebook! >

Reageer op artikel:
Deze ‘before and after’ is pas écht inspirerend!
Sluiten