Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 23 jun 2015

Deze BH’s heb je nodig voor een zomerse outfit

Hoe hoger de temperaturen, hoe creatiever we zijn met het laten zien van stukjes bloot. Die jurk met cut-outs, een jumpsuit met open rug, luchtige haltertops of een hemdje met flinterdunne bandjes. Maar dit vraagt ook om de nodige improvisatie, want welke BH draag je eronder? Niet elke situatie -zoals het kantoor- of elke voorgevel kan een ‘Kate Moss’ handelen. Dit zijn de beste BH’s voor elk scenario.

Van strapless tot plak BH’s, de keuze is ruim. Het is alleen veel passen en meten. En het oog wil immers ook wat.

1. De open rug

Laten we eerlijk zijn: onze rug komt nog altijd beter uit de verf dan onze buik. En dus kiezen we liever voor een jurk of top met open rug. Die vetrolletjes in onze zijde kunnen we nog enigszins wegmoffelen. Hoewel de open rug en BH een lastig combi zijn, er zijn wel degelijk goede opties: plak BH’s (met of zonder vleugels), strapless, low back strap, bandeau BH’s, triangel BH’s of helemaal zonder BH. Voor degenen met een zwaardere boezem en die support nodig hebben, ga opzoek naar speelse manieren om je BH in je outfit te verwerken: zoek eentje die op een leuke (maar passende) manier contrasteert met je outfit of juist erop voort borduurt, een exemplaar met hele mooie of subtiele bandjes of een bustier met lage rug en verstelbare bandjes. Mooie merken die zich meer focussen op grote maten zijn Triumph, Curvy Kate, Bravissimo, Royce, Panache, Anita en Freya.

2. Uitsnedes aan de voorkant

Gevalletje: leuk op papier, lastig in de praktijk. Hoe los je dit op? Zorg voor een one-piece visual, zoals de Amerikanen zeggen. Dit houdt in dat je BH geheel opgaat in het geheel en niet opvalt. Je wilt de structuur van de BH niet zien. Kies daarom voor eentonige of huidskleurige tinten of speciale T-shirt BH’s zonder beugel of randjes (Victoria’s Secret heeft deze bijvoorbeeld). Minimalistische triangel BH’s en bralettes met hun ik-zie-en-voel-je-bijna-niet effect zijn ook een goede optie, maar alleen bij kleine borsten.

Hot or not: zit jij al aan de bralette? >

3. De haltertop

Droegen we ze in onze jeugd gemakkelijk zonder BH, vergeet het nu maar. Je go-to oplossing is nu een BH met verstelbare bandjes, speciale halter BH’s, een bandeau top of strapless BH. Niet alle lingerie is overigens bedoelt om weg te moffelen. Integendeel, we mogen dezer dagen meer laten zien dan ooit. Heb je een mooi halter-exemplaar te pakken of een BH met mooie (subtiele) bandjes? Laat het juist zien!

4. Diep décolleté

Het is een van de meeste iconische looks uit de modegeschiedenis: Jennifer Lopez in dé groene Versace jurk tijdens de Grammy Awards in 2000. Waarom? Google zal je verklappen waarom. Natuurlijk is dit het uiterste van het spectrum, maar wat draag je in zo’n geval om je boobies te verbergen of op de plek te houden? Indien mogelijk is zonder BH in dit geval het mooiste, maar dit is niet voor iedereen weggelegd, vaak alleen mooi bij een bescheiden voorgevel, en je moet je er comfortabel bij voelen. Bij een stevige boezem is een mooie body met een laag uitgesneden hals heel mooi of de V-bra, want het geeft voldoende steun en heeft afneembare bandjes. Handig!

5. Open zijde

Maak in dit geval je BH een onderdeel van je outfit. Mooi matchwerk of een lekker contrast kan verrassend goed uitpakken. Wees niet bang om kant, satijn, borduurwerk, mesh (luchtig stofje dat vaak gebruikt wordt in sportkleding) of andere mooie stofjes te dragen. Zin in iets opvallends? Ga voor een uitdagend stofje of onverwachte kleur of een BH waarbij de focus op de bandjes aan de zijkant ligt. Een bralette is bij blote zijdes ook altijd een mooie uitvalsbasis, maar alleen bij kleine borsten.

Shopping

Kanten halter BH, €51,12 via Freepeople.com
Miu Miu BH, €189 via Net-a-Porter

Zwart kanten body met diepe hals, €54,95 via Zalando
Diepe V-hals BH, €49,38 via Triumph

Paarse strap BH, €96 via Lonelylabel.com
Zachtroze BH, €19 via &otherstories

Zwart en strapless, €34,36 via Maidenform
Multi-verstelbare zwarte BH, €64,90 via Navabi.nl


Slapen in een zijden japon? Laat maar. Dit zijn de onverwachte voordelen van ‘naakt slapen’ >

Reageer op artikel:
Deze BH’s heb je nodig voor een zomerse outfit
Sluiten