Deze calculator berekent de ideale bedtijd voor je kind. Zeggen ze…

Hoe lang moet je kind op welke leeftijd nou slapen  en wat is de ideale bedtijd? Een groep artsen en slaapexperts zeggen het te weten. Ze ontwikkelden met hun kennis een speciale slaapcalculator, die de beste tijd om jouw kind naar bed te brengen berekent.

Het werkt heel simpel. Om erachter te komen hoe laat je kind (4 – 18  jaar) naar bed moet, hoef je alleen maar even z’n leeftijd in te voeren, plus de tijd dat hij of zij weer op moet staan. De uitslag bestaat uit een rijtje tijden die perfect zijn om je kind in bed te leggen. Volgens artsen en slaapexperts duurt het bij kinderen ongeveer een kwartier voor zij in slaap vallen en die tijd is doorberekend in de uitslag.

Vanavond gaat hij echt op tijd naar bed

LEES OOK: Dit is de reden dat je altijd met de deur dicht moet slapen

Andere slaapbehoefte

Natuurlijk bestaat ‘de perfecte bedtijd’ niet en moet je niet voor honderd procent vasthouden aan de tijden die de calculator aangeeft. Elk kind is anders en heeft dus een andere slaapbehoefte. Vandaar ook dat de slaaprekenmachine een paar opties geeft. Hoe serieus je de calculator moet nemen? Wij weten het niet. Het is in elk geval grappig om eens te kijken of je in de buurt zit met de bedtijd van je kroost.

Nieuwsgierig geworden? De calculator vind je hier.

Hoe zit dat bij jullie thuis? Co-sleeping ofwel slapen met je kinderen: do of don’t? >

web-blinds

Reageer op artikel:
Deze calculator berekent de ideale bedtijd voor je kind. Zeggen ze…
Sluiten