Eva Dusch
Eva Dusch Relatie 16 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Deze dagelijkse gewoonten zijn funest voor je seksleven

Is de schwung een beetje uit jullie seksleven? Neem dan eens deze dagelijkse gewoonten onder de loep, want die onthouden je wellicht flink wat vuurwerk tussen de lakens.

In het begin waren jullie twee niet te stuiten. Altijd en overal seks, het kon niet vaak genoeg. Maar in vrijwel elke langdurige relatie neemt dit vanzelf af. En dat nemen we dan ook maar als ‘gewoon’ aan, want ja, dat hoort erbij en ons leven is ook wel erg druk en hectisch de laatste tijd.

Slecht seksleven?

Maar de oorzaken kunnen ook wel eens buiten de slaapkamer verscholen liggen. Volgens Eric Garrison, seksuoloog en schrijver van het boek ‘Mastering Multiple-Position Sex’, heeft het ook vooral te maken met onze algehele gezondheidstoestand.

Dit zijn tien dagelijkse gewoonten die funest zijn voor je seksleven (buh-bye orgasme).

1. Te weinig slaap

Sommige onderzoekers spreken zelfs van een epidemie als het gaat om chronisch slaaptekort. Volgens The National Institutes of Health telt Amerika inmiddels zo’n 70 miljoen mensen met chronisch slaaptekort.

En dit leidt niet alleen tot vermoeidheid, maar ook tot minder zin in seks, zo blijkt uit dit hersenonderzoek.

Wil je je seksleven niet in duigen laten vallen, dan is 6-8 uur slaap per nacht noodzakelijk. Met deze calculator kun je precies uitrekenen hoeveel slaap je nodig hebt.

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

2. Je sport te weinig

Dit lijkt ons het perfecte excuus om weer te gaan hardlopen. Een goed uithoudingsvermogen en flexibele ledematen zijn net zo belangrijk in bed als gewoon op straat.

En sporten geeft je energieproductie en bloedcirculatie een flinke boost, waardoor er ook meer bloed naar je seksorganen vloeit.

Alleen al 30 minuten beweging per dag of een goede yogales wakkeren je libido aan. Als het echt zo makkelijk is…

Geweldig: wandelen is beter dan een intensieve workout en dit is waarom

3. Slaapkamer, geen speelkamer

Ban zoveel mogelijk on-sexy apparaten zoals laptops en tablets uit de slaapkamer en haal het kinderspeelgoed weg. Zorg juist voor een relaxte en romantische sfeer.

Zorg dat je slaapkamer uitnodigend is om te slapen of voor wat spanning tussen de lakens natuurlijk.

4. Eet gezond

Je algehele gezondheid is essentieel. Een gebalanceerd dieet, zo is bewezen, zorgt ervoor dat je alle benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt die ook stimulerend zijn voor je seksuele drive.

En dan praten we niet alleen over oesters, maar ook zalm, kip en tonijn (want vitamine B) die allemaal je bloedcirculatie en energietoevoer bevorderen.

5. Vermijd voedsel dat flatulentie veroorzaakt

Het is nooit officieel bewezen dat eten zoals bonen en broccoli je libido beïnvloeden, maar wel dat ze je winderig kunnen maken.

En dat lijkt ons niet echt bevorderend wanneer je even wilt stoeien in bed. Dus totdat het tegendeel wordt bewezen, proberen we hierin te matigen.

Waarom een ‘goede relatie’ dodelijk is voor je seksleven

6. Alcohol

De perfecte oplossing om spanningen weg te drinken, want als er íets dodelijk is voor je seksdrive. Uit onderzoek blijkt dat tot drie glazen alcohol je libido boosten, want dan ben je gevoeliger voor seksuele prikkels en dus sneller opgewonden.

Ga je echter óver dit aantal, dan werkt het juist averechts en dronken toestanden kunnen zelfs leiden tot ‘inorgasmia’, ofwel het niet kunnen klaarkomen. Dit is natuurlijk niet het einddoel, maar toch…

7. Je bent een roker

Zoals al is gebleken: een goede bloedcirculatie is in dit verhaal cruciaal, en roken past dan zeker niet in dit plaatje. Dus doe jezelf een plezier en laat die sigaret wat vaker uit en rook zeker niet kort voor seksuele interactie.

8. Medicijnen

Geen zin in seks? Het kan goed te maken hebben met de medicijnen die je slikt. Van antidepressiva is het bekend, maar ook andere middelen (zoals anticonceptie) kunnen dit veroorzaken. Twijfels? Vraag het aan je dokter.

Als je masturberen fijner vindt dan seks hebben met je partner – is dat raar?

9. Te weinig zelfbevrediging

Bij zelfbevrediging denken we al gauw aan iets wat je hoort te doen in je tienertijd (hoezo eigenlijk) en flauwe American Pie films uit onze jonge jaren, maar niks is zo bevorderend voor je seksleven als masturberen.

Het tieneradvies “door masturbatie weet je beter wat je zelf lekker vindt en hoe je je partner kunt bevredigen” is nog steeds niet outdated.

Oké, en nu de goede kant van het verhaal: 9 natuurlijke manieren om weer zin in seks te krijgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze dagelijkse gewoonten zijn funest voor je seksleven
Sluiten