Yara Mens
Yara Mens Kids 18 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo herkenbaar: deze moeder schreef een dappere post over het moederschap

Moeder zijn is een van de leukste, maar absoluut ook een van de moeilijkste dingen die we ooit hebben gedaan. In een prachtige post die vorige week viral ging beschrijft moeder Laura Mazza onze struggles die we als moeder hebben maar al te goed. Maar de boodschap die ze erbij geeft, is nog veel belangrijker. 

Overleefd

‘Ik ben de moeder geweest waarvan haar pinpas werd geweigerd bij het afrekenen, waardoor ik boodschappen terug moest zetten (terwijl er een rij mensen achter me stond te wachten).
Maar ik heb het overleefd.’

‘Ik ben de moeder geweest waarvan haar kind een ander kind duwde, en iedereen mij aankeek alsof ik een vreselijk persoon was.
Maar ik heb het overleefd.’

‘Ik ben de moeder geweest die in haar auto junkfood at, om mijn emoties te kunnen verbergen.
Maar ik heb het overleefd.’

LEES OOK: 7 x dingen die je moeder je nooit vertelde over het moederschap

Zo begint Laura haar Facebookpost op haar pagina ‘Mum on the Run‘. In het bericht vertelt ze over alle moeilijke momenten tijdens het moederschap. Momenten dat ze het echt even niet meer trok, en die voor elke moeder herkenbaar zijn. ‘Ik ben de moeder tegen wie is geschreeuwd, die het niet meer aankon en zichzelf in de badkamer opsloot met haar hand op haar borst omdat ze het gevoel had dat de wereld verging.’

De ‘perfecte moeder’

Ook schrijft ze over het vergelijken met andere moeders: ‘Soms veroordeelde ik mezelf, omdat wilde zijn zoals de ‘perfecte moeders’. De moeders die hun zaakjes op orde hebben of die met hun modelkinderen op Instagram. Toch raapte ik mezelf altijd weer op, omdat mijn familie het waard is. Omdat ik het waard ben.’

LEES OOKDit is het ware verhaal achter deze ‘perfecte’ gezinsfoto

Laura’s boodschap

Laura haar boodschap is duidelijk: She fucking survived it all. Daarmee wil ze aan andere moeders meegeven dat, zelfs in de donkerste dagen, je het altijd aankunt. ‘Natuurlijk zijn er slechte momenten,’ zo schrijft ze. ‘En die shitty momenten zullen er altijd blijven. Maar het zijn momenten: slechte momenten maken geen slechte moeders.’

Reacties

Dat de post veel mensen raakt is duidelijk. Inmiddels is hij al bijna 3,9 duizend keer geliked. Ook veel moeders hebben eronder gereageerd. Zo is een van de reacties: ‘Je hebt geen idee hoe erg ik dit nodig had. Vandaag was echt shit. Fijn om er even aan herinnerd te worden dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten.’

Moeder is goudeerlijk over de eerste twee jaar na de zwangerschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo herkenbaar: deze moeder schreef een dappere post over het moederschap
Sluiten