Deze dingen zijn geweldig om te doen!

Ga je niet met vakantie? Of ben je al geweest en heb je zin om er nog een dagje op uit te trekken, al dan niet samen met je kinderen? Déze uitjes zijn het toppunt van onthaasten, vindt Marlies van Bijzonder Plekje.

In een Eend door de Achterhoek

duckstoer2__large-1

De lelijke eend: ik ben er al mijn hele leven verliefd op. Ik vind ‘m nostalgisch en grappig, en hij heeft zo’n heerlijk vrijbuiterige uitstraling. Dus hoe gaaf is het, om in zo’n authentieke Citroën 2CV6 te toeren door de prachtige Achterhoek? Over landweggetjes, langs pittoreske dorpjes, kastelen en over slingerende dijken? Geert en Dieuwke van Duckstoer hebben twee mooie routes uitgestippeld waaruit je kunt kiezen. Hup, picknickmand mee, dak open en gáán!

Op Koe-safari in het Vechtdal

koesafari_vechtdal12__large-1

Huh, op safari in Nederland? Jazeker! Simone van de Vechtdalhoeve neemt je met haar stoere tractor en huifwagen mee op avontuur om koeien te spotten. De Brandrode Vechtdal Rund, om precies te zijn. Deze zeldzame Hollandse koe vertoeft in een bijzonder natuurgebied aan de oevers van de Vecht – ‘Spa en wellness voor koe en kalf’, zoals Simone zegt. Onderweg spelen jullie het hilarische ‘koe-zoekspel’ en tijdens de tussenstop geniet je van een schitterend uitzicht, een drankje en wat lekkers. Je kinderen hebben de tijd van hun leven!

Sampan varen

Samplan varen

Ooit van een Sampan gehoord? Dat is een Chinese rivierboot, uitgerust met een fluistermotor of varend op zonne-energie. Maar het is vooral een gezellig ding, waarop je heerlijk kunt bijkletsen met vriendinnen of met je partner. Intussen geniet van je van een adembenemend oer-Hollands polderlandschap – compleet met molens. Je vaart namelijk op De Giessen, een schitterend veenriviertje in de Albasserwaard. De Chinese Schouw heeft verschillende arrangementen. Zo kun je het varen combineren met een high tea, funsteppen, bezoekje aan de kaasboerderij of… een overnachting. Dan slaap je in de Sampan, middenin in de polder, tussen het ruisende riet. Wauw.

Heb jij nog een goede tip? Deel het op onze Facebook! >

Kinderen? 5 tekenen dat je toe bent aan vakantie (+ where to go)>

Reageer op artikel:
Deze dingen zijn geweldig om te doen!
Sluiten