Eva Dusch
Eva Dusch Kids 7 september 2015

Deze dingen zijn verschrikkelijk als je kinderen hebt (help!)

Of je nu één of drie koters thuis op de bank hebt zitten, elke moeder weet dat deze ooit zo onschuldige dingen opeens verschrikkelijk (gevaarlijk) zijn.

Zat je favoriete spijkerbroek eerst nog perfect om je heupen, nu snijdt het elastiek genadeloos in je huid. Die prachtige hangoorbellen zijn opeens een poging tot zelfmoord. En lagen die markerstiften eerst nog veilig op je bureau, tegenwoordig zijn ze het favoriete wapen van je kids in de strijd tegen het beschaafde huishouden. Feest der herkenning? Zo hebben we er nog wel een paar voor je.

1. Wachten voor de kassa in de supermarkt

Terwijl het ene kind nog ergens in de winkel rondrent (en jij niet uit de rij wilt en dus door de winkel gilt), staat de ander te zeuren om een Kinder Bueno of te jengelen wie er thuis als eerste op de Ipad mag spelen. En dan al die zuchtende, geagiteerde mensen achter je in de rij. Horror.

2. Lange oorbellen

De tijd dat we ze weer boven water kunnen halen, duurt nog wel even. Want voor je het weet hangt er weer een kind aan je oorbel. Het is überhaupt een wonder dat je oorlellen er nog compleet aanzitten. Nee moeders, mooi zijn doe je maar in je eigen tijd (tenzij je Heidi Klum heet).

3. Non-elastische kleding

Dit moet je niet meer willen. Geloof ons. Doe jezelf en die zadeltassen een plezier en maak het niet moeilijker dan het is. Dit betekent overigens niet dat alles ook slonzig moet hè.

4. De zin ‘uh-oh’

Wanneer dit uit één van die kindermondjes komt, plus die puppy-ogen die tevoorschijn komen, dan weet je: er is iets goed mis. Je mag weer een brandje gaan blussen en laten we daar inmiddels expert in zijn.

5. Zomervakantie

Als kind en puber keken we zelf ook het meest uit naar deze periode. De reden? Alles kan en alles mag. Lang leve de vrijheid. Nu staan we helaas aan de andere kant van de streep en ziet het er meer zo uit: jouw kids vieren feest en jij staat met de handen in het haar. Jep, het is zomer. Laat je mantra ‘rust, reinheid en regelmaat’ maar varen en gooi al je hoop op late zomeravonden en veel wijn.

14 dingen die alle moeders googlen tijdens de zomervakantie>

6. Onverwachte stiltes

Wanneer er een plotse stilte in huis valt, waarbij je een spelt kunt horen vallen, ga dan maar vast de alarmbellen rinkelen. Je kunt er donder op zeggen dat er iets aan de hand is. Of er wordt iets bekokstoofd tussen die nieuwsgierige aapjes. Aan jou de eer om dit zo snel mogelijk te achterhalen.

7. Duur meubilair

Toen jij bakken met geld uitgaf aan je perfecte Pinterest-interieur, dacht je toen ook al aan hoe kindvriendelijk het is? De term ‘kinderproof meubilair’ komt niet zomaar uit de lucht vallen, zoveel weten we nu ook.

8. Rondslingerende permanente markerstiften

Onze Muriel weet er alles van. Bij haar resulteerde het in een beige stoffen hoekbank die compleet werd omgetoverd tot de nieuwe Picasso, inclusief trotse gezichten van de kunstenaars zelf. Of erger nog: je kinderen zijn elkaar breed lachend onder aan het kliederen. Lachen joh.

9. Witte kleding, hoewel? Hoera voor chloor.

Dat fantastische Bretonse shirt dat je na veel vechten in de sale hebt weten te bemachtigen kun je linea recta de was in gooien na een dag met de kids. En die witte overhemden? Het chloor is niet meer aan te slepen. Lang leve de AH-bonuskaart.

Moederschap verandert je leven. Behalve dit dan…>

Reageer op artikel:
Deze dingen zijn verschrikkelijk als je kinderen hebt (help!)
Sluiten