Deze doodnormale dingen zijn in het buitenland verboden

Ach, we klagen af en toe steen en been in Nederland, maar zo slecht hebben we het niet. Niet als we kijken naar de onderstaande 14 dingen waarvan wij ons niet kunnen indenken dat ze verboden zijn, maar in andere landen wel.

Laat je verbazen door deze 14 bizarre feitjes en knoop ze in je oren mocht je nog een keer naar deze landen op vakantie gaan.

1. Saudi-Arabië – Geen muziek luisteren in het openbaar

Even ontspannen in de trein of bus naar je werk dat is er niet bij in Saudi-Arabië. Dat betekent dat er ook geen muzieklessen op scholen wordt gegeven. Nou ja zeg.

2. Ashville, North Carolina, VS – Niet niezen op straat

Het zal vast heel wat ziektes hebben voorkomen, maar dat moet wel hele gekke en ongemakkelijke taferelen opleveren…

3. Taber, Alberta, Canada – Vloeken of schreeuwen in het openbaar

Dat niet vloeken is helemaal niet zo verkeerd. Je hoeft je geen zorgen te maken over gekke woorden die je kinderen kunnen oppikken. Maar, welk kind schreeuwt er niet in enthousiasme tijdens het buiten spelen? Het is wel een beetje overdreven. Niet?

4. New-Jersey, VS – Niet slurpen

Je mag dus vroeg beginnen met de eet-etiquette, want lekker soep slurpen is er voor jou en je kinderen niet bij…

5. Capri, Italie – Geen schoenen dragen die veel geluid maken

Geen slippers of hakken als je daar woont of op vakantie bent, want de klik-klaks en de flip-flops kunnen je een fikse boeten opleveren.

6. Oklahoma, VS – Geen lelijk gezicht naar honden trekken

Hè wat? Ja je leest het goed. Hier ga je gewoon de cel in als je je tong uit steekt naar een hond. Eh…

7. Iowa, VS – Niet knipogen naar vrouwen die je niet kent

Mannen mogen niet knipogen naar vrouwen die ze niet kennen. Tja, en dat is eigenlijk helemaal zo gek nog niet. Zullen we in diezelfde wet ook meteen even de roepende bouwvakkers opnemen?

8. Washington, VS – Niet in het openbaar op een lelijk paard rijden

Maar wie beslist er wat lelijk is? Misschien vind jij scheve tanden wel heel mooi. Daarbij mag je een gegeven paard niet in de bek kijken. Dus.

9. Souris, Canada – Geen grote sneeuwpop maken

Eeuwig zonde. Dat is juist het leukste van sneeuw!

10. Zwitserland – Na 22.00 niet meer staand plassen

Want dan ben je te moe om goed te richten? Nou ja, als vrouw kun je er niet echt over mee praten dus wie weet is het wel heel moeilijk.

11. Bangladesh – Niet boodschappen doen met een plastic tas

Ze vervuilen het land en daarom is het verboden. Te begrijpen, maar als je het tasje toch al in je bezit hebt… Waarom niet?

12. Groot-Britannië – Als je zwangere vrouw mag je plassen waar je wil

Goed, dit is misschien niet echt normaal in Nederland, maar als we het toch over gekke wetten hebben is deze wel het vermelden waard. Vaak moeten plassen is toch wel een van de bekendste zwangerschapskwaaltjes en daarom mag je in Groot-Britannië als je zwanger bent, overal plassen. Dus ook in de pet van een politieman om maar even een voorbeeld te noemen…

13. Engeland – Als vrouw mag je geen chocola eten in het openbaar vervoer

De feminist in mij is nu toch wel heel hard aan het protesteren, want als je chocola eet als vrouw ga je gewoon op de bon. Be-lache-lijk.

14. Israël – Niet op een fiets rijden zonder vergunning

Zo makkelijk als je in Nederland op een fiets stapt, is dat in Israel wat lastiger, je moet namelijk eerst een vergunning aanvragen. Een beetje net zoals vissen in Nederland…

Dit zijn 17 bizarre feitjes over zwangerschap

Reageer op artikel:
Deze doodnormale dingen zijn in het buitenland verboden
Sluiten