Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 28 feb 2017

Deze enge, onverklaarbare opmerkingen maakten jullie kinderen

Dat kinderen soms onverklaarbare dingen ‘zien’ of meemaken, beschreven we eerder in een artikel waarin we een aantal opmerkelijke gebeurtenissen voor je op een rijtje hadden gezet. De reacties onder het artikel liepen over met opmerkelijke en soms een tikkie creepy uitspraken van jullie eigen kroost.

Wij somden de meest interessante, enge en bijzondere voor jullie op.

1. Die krijgt een meisje

Marrit: ‘Mijn dochtertje van toen tweeënhalf zei toen wij samen aan tafel zaten, net in ons nieuwbouwhuis wonend, ‘oh, daar is die man met die hoed weer.’ Waarop ik vroeg waar die dan precies was. ‘Nou, daar in de tuin’, antwoordde ze. ‘Hij lacht en zwaait’. Ik zei: ‘Nou lach en zwaai maar even terug.’ Toen voelde ik een koude wind (in de zomer) en toen zei ze dat hij weg was. Later was er iemand zwanger en nog voor iemand het wist, zei ze ‘die is zwanger en ze krijgt een meisje.’ En zo ging het ook precies. Dat heeft ze een poos gehad en nu ze bijna twaalf is heeft ze het er niet meer over.’

2. Wrijven

Kelly: ‘Toen ik een miskraam had, legde onze dochter Puk van toen anderhalf jaar haar hoofdje op m’n buik en bleef er over wrijven. Ze wist uiteraard van niks en deed dit anders nooit.’

3. ‘Zusje, zusje!’

Fien: ‘Toen vorig jaar mijn eigen opa overleed, en ik dat niet heb verteld tegen mijn zoontje – hij was toen nog geen twee en begreep dat dus totaal niet – begon hij daarna ineens de hele nacht tegen opa te praten en te lachen. Ook riep hij vanaf het moment dat ik zwanger was van de tweede de hele tijd ‘zusje! zusje!’ En het werd een zusje. Op de dag van de bevalling zei hij tegen mij: ‘oma slapen, mama baby?’ En jawel, de baby kwam ‘s nachts. Ik vind dat eerder bijzonder dan eng.’

4. Oma bij de schuur

Susanne: ‘Toen mijn zoontje net drie was vertelde hij dat mijn opa bij de koffieautomaat stond tegenover me, en mijn oma stond bij de schuur. Beiden overleden. Een bevestiging dat ze echt bij me waren.’

LEES OOK: Haha! Dit zijn de grappigste opmerkingen van jullie kinderen

5. ‘Daar! Dat zie je toch?’

Tan: ‘Mijn zoontje van 3,5 jaar zei een paar weken geleden: ‘nee mama ik wil niet in die kamer, daar is een mevrouw en die praat steeds tegen mij en dat vind ik eng!’ ‘Ik: mevrouw? Waar?’ Waarop mijn zoontje me meetrekt en naar een hoek in de kamer wijst: ‘daahaar, dat zie je toch!’
Ik had Funda binnen drie seconden geopend.’

6. Alles opnieuw

Esther: ‘Ons manneke van toen 4,5 jaar vroeg regelmatig om een broertje. Ik had hem uitgelegd dat mama’s buik ziek is en er daarom geen kindje meer in kan groeien. ‘Straks, als wij allemaal dood zijn begint alles opnieuw en dan krijg jij mijn kleine broertje mama’ Slik.’

7. Oma Stien

Karin: ‘Mijn zoontje had vorige maand op school verteld bang te zijn voor oma. Hij heeft alleen mijn moeder nog, en ik kon me echt niet voorstellen dat zij iets zou doen wat hem kwetste. Eenmaal thuis vroeg ik waarom hij bang was voor oma. Zegt hij plots: ‘nee niet die oma, maar oma Stien’ (mijn overleden schoonmoeder, die hij nooit heeft gekend). ‘Ze wil me alleen maar knuffelen en dat wil ik niet. Ook speelt ze steeds met mijn auto’s.’ Dus ik zei tegen hem dat hij me moest roepen als hij haar weer zou zien. De volgende ochtend om vijf uur riep hij me. ‘Mamaaaa, ik moest toch roepen als oma Stien er was, nou die staat daar.’ Samen hebben we tegen ‘haar’ gepraat en gevraagd of ze niet meer wilde komen. Tot op heden heb ik hem er gelukkig niet meer over gehoord!’

8. Voorspellend babynieuws

Maartje: ‘Ik deed een zwangerschapstest, en bleek zwanger. Mijn dochtertje van bijna twee wist nog van niks en riep ineens: ‘Mama baby in haar buik’.’

9. Tweede papa

Sara: ‘Mijn dochter is 2 jaar en zag op mijn telefoon een foto van een heel dierbare vriend van me. Ze noemt hem regelmatig ‘twee papa’, alsof het haar tweede papa is. Zou ze aanvoelen dat ik dat graag zou willen?’

Zo kan het dus ook! 10 typische omdenk-uitspraken van kinderen die het leven een stuk mooier maken

Reageer op artikel:
Deze enge, onverklaarbare opmerkingen maakten jullie kinderen
Sluiten