Marleen Staal
Marleen Staal Kids 29 mrt 2019

Deze fantastische foto bewijst: zwanger zijn is dus echt heel besmettelijk

Vliegen de hormonen ook duidelijk over en weer bij je zwangere vriendinnen (ja, meervoud inderdaad)? De één is nog net niet van haar roze babywolk afgevallen of de volgende babyshower staat alweer op het programma. Op een gegeven moment lijkt iedereen wel zwanger. Dat zwangerschappen besmettelijk zijn, nemen deze verpleegsters wel heel letterlijk.

Er zijn al veel onderzoeken gedaan en die het ook bevestigen: zwangerschappen hebben een besmettelijke werking. De zwangerschapshormonen hebben een soort sneeuwbaleffect op vrouwen. Hoe bijzonder het ook blijft wanneer twee bekenden tegelijk zwanger zijn, hoe extra bizar is het wanneer acht (!) verpleegsters die werken op de kraamafdeling (!!) tegelijk (!!!) zwanger zijn. Hoe groot de kans is? Nou, zie hieronder het antwoord.

Brittney Verville

Something is definitely in the water here at Maine Medical Center on the Labor and Delivery Unit! NINE pregnant (8 pictured) nurses 👩🏻‍⚕️ Lots of baby friends being made this summer! ☀️ @ Maine…

Nummer negen

En eigenlijk vergeten we nog iemand, want de verpleegster die de viral foto maakte is – jawel – ook hartstikke zwanger. De verpleegsters werken allemaal op de Labor & Delivery Unit in het Maine Medical Center in de Verenigde Staten. Het cirkeltje kon niet ronder, net zoals hun bolle buiken.

De foto ging al snel hartstikke viral en ook de lokale nieuwszenders pikten dit bijzondere voorval gelijk op. Eén van de verpleegsters reageert op alle aandacht: “Het is heel fijn om te werken met mensen die net zo zwanger zijn als jij met wie je ervaringen kan uitwisselen. We gaan er samen doorheen.” Een andere verpleegster vertelt dat bij elke zwangerschapsaankondiging het team enthousiaster en blijer werd.

Uitgerekend

Wanneer iedereen is uitgerekend? De baby’s worden ergens tussen april en juli verwacht. Wie het werk tijdelijk gaat overnemen wanneer ze met verlof gaan, is nog onduidelijk, maar met z’n negenen bezetten ze wel maar liefst 10% van het hele verplegende kraamteam. Dat wordt een behoorlijke klus. Al betekent het ook: oneindig veel beschuit met muisjes op werk.

Reageer op artikel:
Deze fantastische foto bewijst: zwanger zijn is dus echt heel besmettelijk
Sluiten