Eva Dusch
Eva Dusch Body 25 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Deze foto over borstvoeding gaat viral vanwege een prachtige reden

De wonderen over borstvoeding zijn de wereld nog niet uit. Zo ontdekte ook de Amerikaanse moeder Mallory Smothers toen ze twee zakjes moedermelk, op verschillende tijden gekolfd, naast elkaar legde.

Rond Valentijnsdag viel het Mallory op dat haar dochter last had van een verkoudheid. Ze was geïrriteerd en liep te snotteren en niezen. Zoals gewoonlijk besloot ze in de avond te kolfen en vervolgens nog eens in de ochtend daarop, waarna ze stuitte op dit grote verschil tussen de twee zakjes moedermelk. ‘Dit is gewoon geweldig! Niet zo lang geleden las ik een artikel in een medisch tijdschrift over hoe moedermelk kan veranderen om in elke behoefte van de baby te voorzien dan behalve alleen in het aantal calorieën’, schreef ze op haar Facebook. ‘Het lichaam van de moeder verandert de immunologische samenstelling van de melk om afweerstoffen te produceren tegen de ziekteverwekkers in het lichaam van je baby.’

Onderzoek

De wetenschap is inmiddels allang op de hoogte van dit feit, zo blijkt uit verschillende onderzoeken en studies. Deze studie uit 2013 onderzocht moedermelk en cellen die het lichaam beschermen tegen infecties en daaruit bleek dat het aantal afweercellen drastisch stijgt wanneer de baby last heeft van een infectie. Ook zouden baby’s die borstvoeding krijgen veel minder kans hebben om verkouden en grieperig te worden.

Is dit jou als moeder ook al eens opgevallen? Deel jouw verhaal op onze Facebookpagina!

Lees hier haar hele verklaring op Facebook:

Deze foto van borstvoeding op het toilet zorgde voor de nodige ophef>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze foto over borstvoeding gaat viral vanwege een prachtige reden
Sluiten