Redactie
Redactie Kids 7 nov 2014

Deze fotograaf laat zien dat een keizersnede heel bijzonder is

Fotograaf Jessica Bender is gespecialiseerd in baby- en kinderfoto’s en bevallingen op de natuurlijke weg, maar had nog nooit een keizersnede vastgelegd. Nu wel.

Ze stond een vriendin bij tijdens een keizersnede en legde het vast, daar haar echtgenoot Nathan er helaas niet bij kon zijn omdat ‘ie zelf een zeer belangrijke operatie moest ondergaan. Jessica heeft het bijwonen van een keizersnede als iets verschrikkelijk moois ervaren en vergat bijna foto’s te maken. Ook heeft het haar kijk op keizersneden veranderd, omdat er veel kritiek op is. Zo is een keizersnede niet ‘op de natuurlijke manier’ bevallen, dus voelt het voor veel vrouwen of ze ‘gefaald’ hebben in het vrouwzijn.

Laat het varen

Dat is niet zo. ‘Het is juist heel vredig en een prachtige ervaring voor de moeder’, zegt Jessica. ‘Laat het gevoel van falen alsjeblieft varen (…) Het gaat erom dat de baby gezond ter wereld komt, of het nou gaat om een natuurlijke bevalling of om een keizersnede.’ Soms heb je het gewoon niet voor het zeggen en zijn blij dat het goed gaat met de gezonde baby Elias. Ook met Nathan gaat het goed overigens.

Bekijk ook deze foto’s die laten zien hoe mooi borstvoeding geven is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze fotograaf laat zien dat een keizersnede heel bijzonder is
Sluiten