Redactie
Redactie Kids 8 apr 2015

Deze fotoserie over autisme rekent compleet af met stereotypen

2 april jl. was het Wereld Autisme Dag. Op deze dag worden er activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor autisme. Op HuffPost Parents hebben ze aan ouders van autistische kinderen gevraagd, wat het voor hen betekent. Geen enkel antwoord is hetzelfde en sterker nog: geen enkel antwoord voldoet aan de stereotypen die over autisme bestaan.

Bekijk hieronder de foto’s en kijk wat de diagnose voor de ouders betekent. Een prachtige fotoserie met nog mooiere antwoorden:

Erika Strojny Myers: We zouden zoveel foto’s kunnen laten zien. Dat hij een boek leest op 3-jarige leeftijd, bijvoorbeeld. Zonder dat iemand hem dit ooit heeft geleerd. Dat-ie huilt, omdat de zon in z’n ogen schijnt of omdat z’n broers te luidruchtig zijn. Lachend. Knuffelend. Hij, rijdend op z’n fiets. Hij heeft ons ongelooflijk veel geleerd. Hij is onze zonneschijn.

Liz O’Neill DeSantis: onze dochter heeft het Downsyndroom en autisme is daar onderdeel van. Autisme betekent een beetje meer uniek zijn dan de rest…

Bree Beers: autisme is genieten van de schommel en van het vallen en opstaan!

Johannah Maynard Edwards: Autisme betekent dat we voortborduren op onze krachten en op de gelukzalige momenten.

Aimee Heintz: het betekent dat je de wereld door een andere bril ziet.

Andrea Reynolds: in het begin betekende autisme ‘iets engs’. Naarmate de tijd vorderde, werd het normaal. De kleinste dingen, zoals dat je kind iets nieuws leert eten, maken je dag goed. Dan is het zelfs een post op Facebook waard.

Nikki Walling: autisme betekent dat je kind een held kan zijn.

Denisse Edwards: voor mij betekent autisme het koesteren van elk moment: elke mijlpijl, elke hap die ze nemen, elk gesprek, elke keer dat mijn zoon zijn interesse deelt, elke knuffel, elke kus. Letterlijk elk moment of vordering maakt me gelukkig en geeft me hoop.

Timil Jones: voor ons betekent autisme geduld en medeleven. De uniekheid in elk kind inspireert me. Zelfs in ‘normale’ kinderen.

Autumn J: het betekent net zulke familievakanties, zoals iedereen dat doet.

Lees ook over het autistische meisje die alles samendoet met haar kat. Zo lief.

Reageer op artikel:
Deze fotoserie over autisme rekent compleet af met stereotypen
Sluiten