Deze gezonde, suikervrije cheesecake is om van te smullen!

Chiara Izelaar 6 feb 2019 Eten

Cheesecake; thank God dat deze lekkernij is overkomen waaien vanuit de VS. We smullen er de laatste jaren maar al te graag van. Maar de calorietjes, tja… Die zijn wat minder. Daarom hebben wij hét ideale recept voor je klaarstaan.

Wel de lusten, niet de lasten? Van deze heerlijke, gezonde cheesecake kun je gerust twee stukken nemen. Zonder schuldgevoel welteverstaan. Eet smakelijk ladies! 

Het recept

De benodigdheden:

Taartbodem: 

  • 12 eetlepels havermout
  • 30 dadels
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 300 gram ongezouten noten naar keuze

Vulling: 

  • 2 vanillestokjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 18 eetlepels ricotta
  • gemengd (rood) fruit naar keuze

Keukengerei 

  • een springvorm
  • een blender/keukenmachine
  • een mixer

En zo maak je de cheesecake:

Je begint met het maken van de taartbodem door alle bovengenoemde essentials – onder taartbodem – in de blender/keukenmachine fijn te maken. Zet dit mengsel even apart. Snijd vervolgens het vanillestokje doormidden (in de lengte) en schraap de vanillezaadjes uit het stokje. Klop de vanillezaadjes samen met de citroensap en ricotta tot een luchtig mengsel. Verdeel de mix voor de bodem over een ingevette springvorm en druk de mix stevig aan. Verdeel de vulling over de bodem en laat de cheesecake minimaal één uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart voor het serveren met fruit en smullen maar!

 

Heb je binnenkort een etentje op de agenda staan? Met deze 6 tips maak je ook buiten de deur gezonde keuzes!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Cotton and cream

Reageer op artikel:
Deze gezonde, suikervrije cheesecake is om van te smullen!
Sluiten