Sherita Jager
Sherita Jager Gezondheid 19 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze hartverwarmende ovenschotel is lekker én gezond!

Het is altijd lastig om een goed gerecht op tafel te zetten en iedereen blij te maken. Smult manlief ervan, kijkt kleuter met een vies gezicht naar het eten. En ben jij een keer blij met een gezond gerecht, raakt niemand het weer aan! Maar met deze pompoen-knolraap-gehakt-ovenschotel maak je iedereen blij. En zelfs de allerkleinste kan gewoon met de pot meet eten, wel zo makkelijk!

Voor 4 personen

  • 700 gram flespompoen, gepeld in blokjes gesneden
  • 300 gram knolselderij, gepeld en in blokjes gesneden
  • 2 grote aardappelen, gepeld en in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 500 gram half-om-half-gehakt
  • 4 el crème fraîche
  • Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper
  • 6 takjes tijm (optioneel)

Zet een pan met water en wat zout op het vuur. Voeg de pompoen, selderij, aardappelen en knoflook toe, en kook de groente ongeveer 15 minuten tot het gaar is. De groentes kunnen beter iets te zacht, dan te hard zijn.

Kruid het gehakt met flink wat peper en zout. Terwijl de groenten op het vuur staan, fruit je de ui en het gehakt in een pan tot het gaar is.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de groenten af en pureer ze met 2 eetlepels crème fraîche en wat zout en peper. Als het pureren niet lukt, kun je de groenten ook prakken met een aardappelstamper. Zorg in ieder geval dat er geen grote stukken meer zijn en het minimaal de consistentie van een aardappelpuree heeft.

Vet een ovenschaal in met wat olie, en schep de helft van de puree in de schaal. Druk goed aan. Voeg het gehakt toe en giet de resterende puree erover. Maak de ovenschotel af met de resterende crème fraîche en flink wat Parmezaanse kaas. Als je van tijm houdt kun je de ovenschotel garneren met takjes tijm. Zet de schotel zo’n 25-30 minuten in de oven. Smullen maar!

Dit recept is gebaseerd op het recept van Marché du Pre.

Door: Sherita Jager

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze hartverwarmende ovenschotel is lekker én gezond!
Sluiten