florine duif
florine duif Gezondheid 8 nov 2016
Leestijd: 7 minuten

Youtuber brengt ode aan cellulitis en gaat daarvoor zelf met de billen bloot

In een wereld waarin alles wordt gladgestreken en weggepoetst is geen ruimte voor cellulitis. Althans, dat lijkt. De bekende YouTuber Kenzie Brenna uit Engeland is het zat en deelt via Instagram wat de popcultuur volgens haar voor invloed heeft op het lichaamsbeeld van vrouwen.

De hashtag die ze hierbij gebruikt, is #CelluliteSaturday. Brenna grijpt zo social media aan om haar onzekerheden te laten zien. Onzekerheden die wij (bijna) allemaal hebben. Zo laat ze schaamteloos een foto van zichzelf zien inclusief haar cellulitis. En geef haar eens ongelijk, want zonder Photoshop is niemand perfect.

Sisters unite!

LEES OOK: Moeder maakt fotoserie om haar dochters minder onzeker te maken.

Nieuwe beweging
Haar post en hashtag zijn viraal gegaan en genereerden duizenden likes en shares. Sterker nog, er zijn zelfs vrouwen die een voorbeeld aan Kenzie hebben genomen en een foto van zichzelf hebben geplaatst met de hashtag. Brenna hoopt met deze ‘opschudding’ een beweging in gang te brengen waarbij vrouwen hun lichaam leren omarmen. Door de hashtag in het leven te roepen, laat ze zien dat er zat vrouwen zijn die kampen met onzekerheden. Ze voegt toe: “There is there is no great[er] revolution than finding self love in a world that constantly tells you there is something wrong with you.” Whoohoo, Kenzie for president!

Dit onderzoek wijst uit dat met Barbies spelen je als kind onzeker kan maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mummy Pages

Reageer op artikel:
Youtuber brengt ode aan cellulitis en gaat daarvoor zelf met de billen bloot
Sluiten