Redactie
Redactie Kids 15 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze hele kleine mensen hebben hele grote dromen

Nog voordat ze geboren worden, vragen we ons af wat onze kinderen later van beroep zijn. Voor ouders die een te vroeg geboren kind hebben, is deze vraag niet vanzelfsprekend. Zij vragen zich af, of hun kind de volgende morgen haalt.

Maar omdat prematuren vechten voor hun leven en een strijd voeren om hun toekomstdromen waar te kunnen maken, raakte de Children’s Healthcare of Atlanta geïnspireerd. Met hun campagne ‘Safe Sleep’ wilden ze aandacht vragen voor veilige slaapgewoontes. De prematuren zijn onderdeel van de campagne en met de fotoserie ‘From the NICU to the Moon‘ laten ze zien dat de vechters veilig op hun rug liggen zonder losse dekens, knuffels of andere voorwerpen die voor verstikkingsgevaar kunnen zorgen. Door de little ones op een speelse en creatieve manier een beroep toe te kennen, wordt er laten zien dat ze een prachtige toekomst tegemoet gaan. Zo is de een bijvoorbeeld astronaut of dokter en de ander ballerina of chefkok. Alle baby’s zijn tussen de 25 en 37 weken.

Future Doctor

Later als ik groot ben

Initiatiefnemer John Zetzsche zegt dat deze campagne eraan heeft bijgedragen dat miljoenen mensen van over de hele wereld met tips kwamen omtrent veilige slaapgewoontes en dat door het creëren van een veilige slaapomgeving alle baby’s hun dromen waar kunnen maken. De baby’s uit de campagne doen het goed. ‘Future Astronaut’ mocht vorige week al naar huis en ‘Future Ballerina’ danst volgende week in haar eigen bed. In haar dromen dan.

Future Astronaut

Future Ballerina

Future Chef

Future Gymnast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze hele kleine mensen hebben hele grote dromen
Sluiten