Janne Vogel
Janne Vogel Work & Life 14 sep 2020
Leestijd: 5 minuten

Plannen voor een hond in huis? Op basis van je sterrenbeeld is dít het perfecte ras voor jou

Honden zijn geweldig. Ze zijn altijd blij om je te zien, heerlijk om tegenaan te kruipen op de bank en daarnaast ontzettend zacht, pluizig en schattig. Hier op de redactie hebben we allemaal allang besloten dat we een hond willen, maar kiezen lijkt als puntje bij paaltje komt nog best een uitdaging.

Natuurlijk wil je gaan voor de viervoeter met het hoogste ‘aaaah’-gehalte, maar ook de sterren adviseren je graag. Benieuwd geworden naar welke hond perfect bij jou past, op basis van je sterrenbeeld? Lees dan even mee.

De perfecte hond op basis van je sterrenbeeld

Waterman – Siberische husky

Dit knappe maar soms lastige ras matcht perfect met de Waterman. Siberische husky’s zijn onafhankelijk en houden ervan om buiten te zijn. Net als de Waterman zijn husky’s intelligent en hebben ze veel nieuwe stimulatie en uitdagingen nodig om niet verveeld te raken. Dit nobele ras zal niet van je zijde wijken tijdens meer sombere tijden en brengt je net dat beetje humor en comfort dat je nodig hebt.

Vissen – Cavalier King Charles-spaniël

Deze gevoelige en liefdevolle wezens passen goed bij het sterrenbeeld Vissen. Cavalier King Charles-spaniëls zijn altijd vriendelijk, maar ook gesteld op quality time alleen, net als hun baasje Vissen. De spaniël is een gevoelig ras, maar overal voor in. Als Vissen zich even wil terugtrekken, staat deze hond vlak naast hem om hem alle liefde te geven die hij nodig heeft.

Ram – Labrador Retriever

Mensen met het sterrenbeeld Ram weten hoe ze dingen voor elkaar moeten krijgen. Ze zijn fan van de work hard, play hard-mentaliteit en hebben daarom een hond nodig die alles kan. De Labrador is een hardwerkend en intelligent ras, dat vastbesloten is zijn taken te volbrengen. Toch kan een Labrador Retriever ook lekker speels zijn en is het een hond die ontzettend gesteld is op familie. Een echte gezinshond, dus.

Stier – Duitse Herder

Een Stier is loyaal, bedachtzaam en volkomen toegewijd, en heeft daarom een hond nodig die voor hem zowel een vriend als familie kan zijn. De Duitse Herder is intelligent en bereid om altijd dichtbij je te blijven staan; dit maakt hem een geweldige partner voor de Stier. Het is een natuurlijke waakhond, die je tegelijkertijd zal overspoelen met liefde. Duitse Herders zijn net als de Stier ontzettend betrouwbaar, en daarom de liefde van hun leven.

Tweelingen – Amerikaanse Pitbull terriër

Het sterrenbeeld Tweeling heeft een hond nodig die kan meegenieten van zowel zijn gezellige, als zijn meer serieuze kant. Pit Bulls hebben vaak een slechte reputatie, maar deze lieve en knuffelbare pups zijn geweldige metgezellen voor de Tweeling. Ze staan bekend als sterke beschermers voor hun gezin, zijn ontzettend slim en bereid om getraind te worden. De Tweeling verandert vaak van gedachten, en heeft daarom een hond nodig die hem bijstaat door al deze veranderingen.

Kreeft – Bobtail (Old English Sheepdog)

De Bobtail is de perfecte match voor de meelevende en zachtaardige Kreeft. De hond wordt vaak afgeschilderd als babysitter, omdat het ras zo zorgzaam, empathisch en speels is. Kreeften staan bekend om hun gevoelige karakter en het feit dat ze altijd klaarstaan voor anderen. Het hebben van een liefdevolle en bedachtzame hond maakt dat ze zelf de aandacht en liefde krijgen die ze altijd maar weggeven aan een ander.

Leeuw – Border Collie

Mensen met het sterrenbeeld Leeuw zijn allesbehalve lui en ontspannen. Dit teken beweegt graag snel, is competitief en zit vol passie. De Border Collie is de enige hond die de Leeuw kan bijhouden, en daarom zijn perfecte match. De hond is energiek, sociaal en vurig en heeft veel beweging nodig. Een echte buitenhond, die zijn baasje maar wat graag zal vergezellen tijdens zijn drukke leven. Border Collies houden van uitdaging en zijn heel taakgericht. Net als de Leeuw willen ze doelen bereiken, zodat ze aan het einde van de dag kunnen ontspannen. Een betrokken en aanhankelijke hond, die zijn baasje perfect aanvult.

Maagd – Teckel

Maagd denkt te allen tijde in oplossingen. Puzzels, moeilijk te hanteren schema’s en taken; de Maagd lost het allemaal voor je op. Teckels zijn intelligente pups die hun ervan houden om actief bezig te zijn en dingen op te lossen, net als hun baasje. De honden zijn toegewijd aan hun eigenaar en passen goed in een georganiseerd leven en huishouden. Aanvankelijk kunnen teckels een beetje eigenwijs zijn, maar na wat training zijn het de leukste beestjes ooit.

Weegschaal – Berner Sennenhond

Weegschalen houden ervan om dingen harmonieus te houden. Ze verlangen naar evenwicht in het leven en hebben daarom een hond nodig die goedmoedig is en houdt van stabiliteit en consistentie. De Berner sennenhond is niet alleen superknap, het beestje is zorgeloos en lief, en daarom een echte familiehond. De hond maakt graag lange buitenwandelingen met zijn baasje, die ervan houdt om buiten te zijn.

Schorpioen – Pronkrug (Rhodesian Ridgeback)

Met een Schorpioen wil je geen ruzie krijgen. Het teken is loyaal, koppig, medelevend en liefdevol, en heeft een hond nodig die hem in al deze eigenschappen kan evenaren. De Pronkrug is voor hem de ideale hond. Pronkruggen hebben een sterke wil en zijn een beetje ondeugend, maar vooral heel loyaal, waardig en intelligent. Deze honden zullen voor altijd je beste vriend zijn en gaan goed samen met de zachtere, liefdevolle kant van de Schorpioen.

Boogschutter – Franse Bulldog

Boogschutters zijn bereid overal naartoe te gaan. Hun sympathieke en flexibele persoonlijkheid maakt dat ze een hond nodig hebben die in is voor spontane acties en uitjes. De Franse Bulldog is te schattig en een perfecte match voor dit avontuurlijke teken. Het is een aanhankelijk hond die tegelijk enthousiast en sociaal is; hij gaat graag mee op stap. De Franse Bulldog is heel makkelijk in de omgang, waardoor de Boogschutter 0 wordt beperkt.

Steenbok – Poedel

De Steenbok is slim, eigenwijs en intelligent, en heeft daarom een hond nodig die hetzelfde in elkaar steekt. Poedels zijn een van de slimste rassen. Ze kunnen worden getraind (als je een beetje geduld hebt) en zijn trouw aan de behoeften van hun baasje. Zelf als de Steenbok een beetje chagrijnig is, gaat de poedel nergens heen. Over echte liefde gesproken.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Plannen voor een hond in huis? Op basis van je sterrenbeeld is dít het perfecte ras voor jou
Sluiten