Deze kamerplanten blijven zelfs in het meest donkere huis in leven!

Redactie 22 mrt 2016 Lifestyle

Regelmatig leggen de planten op de redactie van Roomed en Famme het loodje en we slaagden er zelfs in een cactus dood te laten gaan. De reden? Ons kantoor bevindt zich grotendeels ondergronds en de planten op ons bureau krijgen dus simpel niet voldoende licht. Het ligt dus niet aan ons!

Het inspireerde Roomed om eens op zoek te gaan naar planten die weinig licht nodig hebben. En de zoekactie is geslaagd; maar liefst zeven planten haalden het lijstje.

[STAP stap=”1″]

Calathea

Deze plant doet het niet goed in direct zonlicht en staat dus perfect in een donkere kamer. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft.

plant1

[STAP stap=”2″]

Aspidistra

Voor deze plant moet je geduld hebben. Hij groeit namelijk erg langzaam, maar kan goed tegen zowel hoge als lage temperaturen.

plant2

[STAP stap=”3″]

Dumb Canes

Deze plant mag je gerust achter het gordijn stoppen. De plant kan namelijk goed groeien door verspreid licht!

plant3

[STAP stap=”4″]

Sansevieria Trifasciata

Dit is een van onze favorieten, omdat de Sasevieria er super cool uitziet én heel weinig verzorging en licht nodig heeft.

plant4

[STAP stap=”5″]

Drakenboom

Het lijkt net een palmboom, maar dan doet deze het ook gewoon in het donker. Ideaal!

plant5

[STAP stap=”6″]

Peace Lilly

Als je nogal snel vergeet om je planten water te geven, dan is deze plant perfect voor jou én uiteraard heeft ook deze geen licht nodig.

plant6

[STAP stap=”7″]

Aglaonema

De Aglaonema wordt ook wel Chinese geluksplant genoemd en wij snappen wel waarom. De plant heeft prachtige groene bladeren met roze accenten én kan goed in de schaduw staan.

plant7

Welke plant is jouw favoriet? Laat het ons weten via Facebook>

Kijk voor meer interieurtips op Roomed.nl >

Liever iets anders dan deze planten, lees dan even: 7 type fruitbomen die je makkelijk in je huiskamer kunt laten groeien >

Reageer op artikel:
Deze kamerplanten blijven zelfs in het meest donkere huis in leven!
Sluiten