Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 10 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

Deze kledingstukken zijn een schot in de roos voor lange vrouwen

Stijve hork of lange slungel. De Nederlandse vrouw mag zich flink wat meters in lengte toekennen, maar dat wordt niet altijd in dank afgenomen. Vooral op modegebied. Stop right now (thank you very much)! Deze kledingitems zijn je op het lijf geschreven.

Mouwen die je polsen nog niet eens raken. Of wat dacht je van hoogwaterbroeken, ook zo’n fashionkiller. En hoge hakken dragen is al helemáál een probleem, want voor je het weet kijk je neer op alle kruinen van de 1.65m vrouwen (zoals ik). En dat voelt raar en ongemakkelijk (heb ik van horen zeggen). Dus staat menig tante Sidonia met d’r handen in het haar als het op kledingkeuzes aankomt. Reden voor Asos, New Look en Topshop om een speciale ‘tall women-afdeling’ te beginnen. En er zijn speciale webshops voor lange vrouwen. Want er is wel degelijk een heel scala aan kledingstukken die jouw lengte juíst complementeren. Trek ze aan en vanaf nu geldt alleen nog het motto: go high or go home.

De tuinbroek

Heb je een lang torso en lange benen, dan is dit je beste modecompagnon. Je kunt ze dragen met hakken, slippers of sneakers. En terwijl enkellaarsjes gevaarlijk zijn voor kleine dames, aangezien ze je benen korter doen lijken, zijn ze juist perfect bij jouw lange ledematen.
€69,95 via Wehkamp

De jumpsuit

Bingo! Want een goede jumpsuit zal je lengte op een elegante manier benadrukken, iets waar korte vrouwen ook graag gebruik van maken. Daarnaast doen ze je ook vaak slanker lijken (vooral in egale kleuren, zoals donkerblauw en zwart).
€84 via Topshop

De trenchcoat

Staat elke vrouw goed, maar zeker wanneer je lang bent. Draag ‘m bij voorkeur met een riem en extra details rondom je heupen zoals plooien, deze doorbreken namelijk de lengte van je benen.
€100 via Scotch&Soda

Culottes

Je zou denken dat deze gekke lengte je niet staat, maar het tegendeel is waar. Met je lange benen kun je dit juist heel goed hebben. En zo’n culotte-tuinbroek is perfect voor de zomer.
€17,99 via New Look

Lange jurken

Daar waar de kleine vrouw regelmatig verzuipt in deze lange gewaden, of ze zelfs moet inkorten, jij drapeert ze waarschijnlijk zo om je lange lichaam heen. En dat staat toch een potje elegant. Driemaal yes!
€49,99 via H&M

Het pak

Voor vrouwen! En daar mogen we de Franse ontwerper Yves Saint Laurent op onze blote knieën voor bedanken. Want dankzij hem is het broekpak, in 1966 geïntroduceerd als de beroemde le smoking, nog altijd razend populair. En zo werd de broek tot in den eeuwigheid onderdeel van een chic (avond)tenue. Lange vrouwen kunnen zich het beste een pak laten aanmeten, of shop bij de juiste winkels zoals Steps of voor het échte maatwerk bij duurdere zaken zoals Hugo Boss of Filippa K.
€299,95 via Filippa K

Cropped jeans

Voor de casual dagen is deze jeans een leuke variatie op de ‘gewone’ lange jeans.
€39,95 via Zalando

De midi-rok

Net zoals cropped jeans is deze roklengte een goede zet bij lange vrouwen. Draag een midi-skirt met een leuk t-shirt of met een blouse erin gestopt. En zo’n beetje elk schoeisel kan eronder. Hatsa!
€39 via De Bijenkorf

Shorts

Vanuit het perspectief van de relatief ‘kleine’ vrouw (ik dus): áls je zulke prachtige stelten van benen heb, laat ze dan ook zien. Draag deze shorts met verve en wees trots, want vele vrouwen zullen maar al te jaloers zijn.
€48,97 via Orangebag

Heb jij nog (shop)tips? Geef het ons door!

Waarom mannen op lange of korte vrouwen vallen>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze kledingstukken zijn een schot in de roos voor lange vrouwen
Sluiten