Redactie
Redactie Beauty 23 mrt 2016

Deze krachtige geboortefoto werd verwijderd van Facebook. Terecht?

Wat doe je als het verloskunde-team onderweg weg is, maar de baby al komt? Op handen en knieën bracht Francie (die uit privacy haar achternaam niet wil delen) haar baby zelf ter wereld en postte de foto in een privé-groep op Facebook. Met ophef tot gevolg.

Francie riep haar man, die ondertussen aan de telefoon was met de verloskundige. Hij stormde gelijk de kamer binnen om de geboorte van zijn dochter vast te leggen. Op een van de foto’s is Francie naakt en houdt ze haar kindje in haar handen.

Francie, die blog TheMilkinMama runt en informatie geeft over borstvoeding, beschrijft de geboorte van haar dochter als de meest ingrijpende ervaring in haar leven. Ze voelde een enorme kracht en wil dit met andere moeders delen.

Ze plaatste de foto in de privé-groep NYC Birth, die specifiek over zwangerschap, kinderen krijgen en hebben in New York gaat. De foto werd verwijderd nadat een andere gebruiker had aangegeven dat het om een naakt-beeld ging. Beelden van geslachtsdelen, volledig blote billen en borsten zijn verboden, tenzij het om een vrouw gaat die borstvoeding geeft of een litteken van een borstamputatie laat zien.

‘Het is niet altijd even makkelijk om de juiste balans te vinden tussen wat wel en niet ‘kan’ volgens de wereldwijde culturele gemeenschap, maar we doen ons best,’ zei een Facebook-woordvoerder in een verklaring aan Mashable. Om terug te keren op Facebook moest Francie alle afbeeldingen verwijderen.

Wat vind jij? Had ze de foto’s niet op Facebook moeten zetten? Of is het overdreven dat er zo op haar foto’s wordt gereageerd? Laat het weten op Facebook!>

Bekijk ook deze foto’s die laten zien hoe magisch een bevalling kan zijn >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze krachtige geboortefoto werd verwijderd van Facebook. Terecht?
Sluiten