Deze krachtige video laat zien hoe we écht over ons lichaam denken

Als jij je lichaam in één woord zou mogen beschrijven, welk woord zou je dan gebruiken? Dat vroeg de Australische Taryn Brumfitt aan verschillende mannen en vrouwen van één tot honderd jaar oud.

Taryn Brumfitt, moeder van drie kinderen, was haar lichaam na drie zwangerschappen zó zat, dat ze net zo hard trainde tot ze volgens haar het perfecte, afgetrainde lichaam had. Ze schopte het zo ver tot fitnessmodel. Tot ze op een dag besloot daarmee te stoppen, omdat het haar meer kostte dan het haar opleverde.

‘Ik omarm mijn lichaam nu zoals het is, en het lijkt me prachtig als anderen dat ook doen’, schrijft ze op de website van haar project Body Image Movement. Het bracht haar op het idee om anderen te vragen hoe zij hun lichaam zien. Ze maakte een film over honderd verschillende mensen tussen de één en honderd jaar, die hun lichaam beschrijven en erover vertellen.

Van krachtig naar beschamend

De korte video die ze maakte om haar film te promoten begint met een aantal kinderen die hun lichaam beschrijven als ‘energiek’, ‘krachtig’ en ‘snel’, maar de omschrijvingen worden al snel minder positief naarmate de personen in de video ouder worden. Een zwangere vrouw die borstvoeding geeft noemt haar lichaam zelfs ‘beschamend’.

Taryn zette de video op Facebook en kreeg talloze reacties: ‘Ik wil de op love én op de sad button klikken. Het filmpje maakt me aan het huilen, maar ik ben geïnspireerd door de prachtige boodschap ervan,’ schreef een vrouw. Benieuwd naar de reacties van de mensen in het filmpje? Bekijk hem hier:

Benieuwd naar de trailer of de hele film? Die bekijk je hier.

Hoe zou jij je lichaam in één woord beschrijven? Praat mee op onze Facebook.

Lees ook: 12 manieren waarop je lichaam je ‘frenemy’ wordt na je 30e.

Reageer op artikel:
Deze krachtige video laat zien hoe we écht over ons lichaam denken
Sluiten