1. Categories 11 sep 2015 Eva Dusch

Deze leerling geeft het meest geniale antwoord op deze toetsvraag

Een van de leerlingen op deze Haarlemse basisschool gaf deze week wel heel letterlijk antwoord op een toetsvraag. Als dit je niet hardop doet lachen…

Op het proefwerk werd eerst gevraagd om van een normaal woord een verkleinwoordje te maken. Geen probleem, zo blijkt. En daarna moest het andersom, en vooral dat laatste neemt de leerling wel erg serieus.

proefwerk

Niet fout

Toen de juf het proefwerk onder ogen kreeg, moest ze zo hard lachen dat ze direct een foto in de whatsappgroep van het lerarenteam plaatste. ‘Kijk eens wat gaaf!’, stuurde ze haar collega’s, die er vervolgens ook om moest lachen. ‘Maar fout is het niet’, vertelt lerares Anita Snoek. Dat er dus geen krul bij het werkje staat, is niet omdat het fout is.

Social media

En de leraren zijn niet de enigen die de creatieve geest van deze leerling wel kunnen waarderen, want ook op Facebook ging het helemaal los. De foto is inmiddels bijna zevenduizend keer gedeeld op Facebook, en ook over de likes (63.000!) heeft de school niets te klagen. De duizenden reacties waren voor de basisschool ook meteen een goede aanleiding om het effect van sociale media met de kinderen te bespreken. Zo is er in de klas uitgelegd wat sociale media teweeg kunnen brengen, en waarom iets ‘leuk’ gevonden wordt.

Heeft jouw kind al een digitale identiteit?>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze leerling geeft het meest geniale antwoord op deze toetsvraag
Sluiten