Redactie
Redactie Beauty 14 mrt 2016

Deze lingerie commercial met plus-size modellen werd afgewezen

Anno 2016 maakt het niet uit als je een maatje meer hebt. Tenminste, dat willen we graag geloven. In de realiteit loopt het helaas vaak toch net even anders. Zo werd onlangs een commercial van lingeriemerk Lane Bryant, waarin plus-size modellen te zien zijn, afgewezen door de Amerikaanse omroepen van onder andere ABC en NBC.

En dat is zó jammer, want de reclame staat juist in het teken van de ‘This Body’-campagne. De campagne die vrouwen van alle soorten en maten juist kracht zou moeten geven. In de reclamespot zien we meerdere vrouwen. De boodschap? ‘We vieren het bestaan van vrouwen met verschillende maten die doen waar ZIJ zich mooi door voelen. Of dit nu borstvoeding geven is, flaneren, barrières doorbreken of simpelweg zijn wie ze zijn of willen zijn,’ aldus Lane Bryant.

De dames zijn in sommige gevallen naakt, maar bedekken zichzelf wel. Wat er precies niet door de beugel kon, daar wil NBC niet verder op in gaan. Wel geven ze aan dat het spotje aangepast zal moeten worden en niet zomaar op tv kan. ‘As part of the normal advertising standards process, we reviewed a rough cut of the ad and asked for minor edits to comply with broadcast indecency guidelines. The ad was not rejected and we welcome the updated creative.’

Wat vind jij? Laat het ons weten op Facebook!

Lees ook : Nog altijd zijn volle vrouwen te weinig zichtbaar in de media >

Reageer op artikel:
Deze lingerie commercial met plus-size modellen werd afgewezen
Sluiten