Deze lullige uitspraken kregen jullie deze week voor je kiezen

Stiekem smullen we er elke week weer van: de lullige opmerkingen en uitspraken die jullie te horen kregen en met ons deelden. Hoewel, sommige zijn ronduit pijnlijk of zelfs afschuwelijk. Dit zijn de meest opvallende van deze week. Lezen jullie mee?

1. ‘Iets’ verhoogde waardes

Ingeborg: ‘Toen ik zwanger was, moest ik bloed laten prikken. Één waarde was volgens de huisarts ‘iets verhoogd, maar het kon geen kwaad.’ De verloskundige waar ik daarna naartoe mocht schrok zich een hoedje van die ‘iets verhoogde waarde’. De waarde was 998 en die mocht dus maximaal 50 zijn (!). Dankzij haar oplettendheid weet ik nu dat ik hemochromatose heb, waarvoor ik iedere 3 maanden op controle moet. Ik ben ook gelijk onder controle gezet van de gynaecoloog. Dat was achteraf ook goed voor de kleine, want dat ging ook niet helemaal super. Ik ben haar nog steeds erg dankbaar. En die huisarts, daar gaan we niet meer naartoe.’

2. Blauwe plek

Linda: Gelukkig kunnen opmerkingen ook nog grappig zijn. Na de keizersnede lag ik op de recovery. Ineens pakt de verpleegkundige mijn been op, en tilt het een stukje omhoog. Ik zeg: ‘het lijkt net alsof je iemand anders z’n been vasthoudt, want ik voel er niets van.’ Hij knijpt in mijn bovenbeen en vraagt of ik er iets van voel. Mooi niet dus. “Nou, wacht dan maar tot morgenvroeg.” De ochtend daarna had ik inderdaad een hele mooie grote blauwe plek. Oeps.’

Altijd blijven lachen

LEES OOK: Neeeejoh! Dus dáárom heb jij altijd onverklaarbare blauwe plekken (en je man niet)

3. Bleekscheet

Melissa: ‘Mijn gynaecoloog kwam ‘s avonds na mijn keizersnede nog even een kijkje nemen. Ze wilde weten hoe het ermee ging. Zegt hij doodleuk: ‘Je ziet er maar bleek uit!’ Euh hallo, ik heb net een keizersnede gehad. Mag ik wat bleek zien?’

4. Aspirientje

Angela: ‘Ik was 31 weken zwanger van de tweede toen ik al 3 cm ontsluiting had. Ook had ik al volop weeën. We kwamen aan in het ziekenhuis en het eerste wat de co-assistente zei: ‘Ach mevrouw, u had niet hoeven komen hoor. U had gewoon thuis een aspirientje kunnen nemen!’ Ik heb er een melding van gemaakt en heb haar nooit meer gezien.’

5. Misplaatste vraag

Anouk: Vijf jaar geleden is mijn zoontje na een zwangerschap van 20 weken overleden in mijn buik. Toen ik na een week of zes op nacontrole kwam bij de gynaecoloog, vroeg de assistente bij het meten van mijn bloeddruk doodleuk: ‘Hoe is het met de kleine?’

6. Kleinzerig? Ammehoela!

Nascha: ‘Toen ik na een heftige bevalling op controle terug moest en een anticonceptie-staafje liet plaatsen, zei ze: ‘Kijk maar weg, want je bent blijkbaar nogal kleinzerig.’

7. Moedergevoel

Manuela: ‘Toen ik ongeveer drie uur weeën had, zei ik tegen de verpleegster in het ziekenhuis dat ik voelde dat ik moest persen. ‘Nee hoor, dat kan helemaal niet,’ zei ze doodleuk. Toen ze het even checkte, had ik al 9 centimeter ontsluiting en moest alles nog even snel in orde worden gemaakt.’

LEES OOK: Vrouw reageert briljant als ze ontdekt dat haar zus een tweeling krijgt

8. Shoot me

Marije: ‘Na de bevalling van onze jongste kom ik thuis. Nog vol emoties, want het was nogal heftig na de bevalling. Ineens begint die kraamverzorgster over ons verloren kindje… ik kon haar wel schieten!’

9. Botte schaar

Mariël: ‘Bij mij was de schaar bot, de navelstreng moest twee keer geknipt worden. Zelf heb ik er gelukkig niks van gevoeld, maar heb nu wel een litteken in de vorm van een winkelhaak. De verloskundige adviseerde me om er een klacht over in te dienen bij het ziekenhuis. Ook voor de vrouwen die na mij gingen bevallen…’

10. Zei ze dit nou echt?!

Sandy: ‘Nadat ons kindje met bijna 21 weken verloren hadden, moesten we op nacontrole komen. Wat ons gevraagd werd? ‘Wat hebben jullie er mee gedaan, begraven of met het ziekenhuisafval mee gegeven?’ Ugh, pardon?’

11. ‘Opgeven’

Asha: ‘Toen de ontsluiting bij 7 cm niet doorzette en de gynaecoloog een keizersnede aanraadde, stemde ik toe. Plots vroeg de verpleegkundige die erbij stond: ‘Vind je het nu niet jammer dat je hebt opgegeven?’

Ook een opmerking te horen gekregen die je met ons wilt delen? Laat hem achter bij de reacties op onze Facebook-pagina.

Vorige week gemist? De opmerkingen die jullie toen met ons deelden vind je hier terug.

Hoofdfoto: Tumblr

Reageer op artikel:
Deze lullige uitspraken kregen jullie deze week voor je kiezen
Sluiten