Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 19 jul 2016

Deze moeder omschrijft het echte ouderschap in één luier explosie foto

Als er één help-ik-heb-een-baby situatie is die alle kersverse ouders meemaken is het wel de gele spuit luier aka de lavastroom. Je probeert je er tegen te wapenen, maar vergeet het maar. Hier moét je doorheen. Mommy blogger Esther Anderson weet dit échte ouderschap precies in één foto vast te leggen.

Op social media worden we continu overladen met de meest prachtige plaatjes van babies in al hun schattigheid en perfectie. Dat deze foto’s niet altijd de realiteit vertegenwoordigen, weet je als nieuwe ouder maar al te goed. Het ouderschap is pittig en onzeker en er wil nog wel eens wat misgaan. En dat misgaan eindigt dan ook niet zelden in een smurrie-, stink- of lavafestijn.

Herkenbaarheid ten top. Ouders over de hele wereld reageerden op Esthers post. Je ziet Esther lachend op de foto staan terwijl haar baby en zijzelf de dupe zijn geworden van het luierexplosie-ongelukje, ook wel de gele smurrie lava genoemd. Ze kan de humor er wel van inzien: ‘Het tweede ongelukje van vandaag! Maar deze was niet half zo erg als die van vanmorgen…’ zegt ze op haar Facebook Story of This Life.

Diverse moeders reageren onder de post, die al meer dan 12K likes en reacties kreeg. Zelf herinnert Famme’s Muriel zich de gele lava als de dag van gister. Vooral bij haar eerste zoon:

‘Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik rook een zurig luchtje en deed de ‘vingercheck’. Mijn hele hand zonder onder de gele derrie. Omdat ik zo bleu als een schaap was op moedervlak hanneste ik net zo lang totdat ik het rompertje over mijn zoons hoofd getrokken had en hij volledig van top tot teen onder het geel zat. Zelf zat ik ook volkomen onder. Vele jaren later kwam ik er pas achter dat je rompertjes ook zo kunt uittrekken, als je de juiste koopt. Toen waren mijn drie jongens al lang uit de luier…’

Hoe herkenbaar is deze foto? Deel jouw lavastroom verhaal!

Oeps! Dit zijn 14 beginnersfouten die iedere ouder maakt >

[likebutton]Meer van dit soort herkenbare artikelen lezen? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Deze moeder omschrijft het echte ouderschap in één luier explosie foto
Sluiten