Kids 4 apr 2017 Soraya Vogelaar

Moeder laat met foto’s verschil zien tussen zwangerschap van één kind en tweeling

Wanneer je zwanger bent is het leuk om de groei van je buik vast te leggen. Maar wat als je er eerst eentje in je buik hebt en de volgende zwangerschap een tweeling is? Deze moeder overkwam dat en legde dat verschil vast in foto’s waar je naar blijft kijken.

Moeder en fotograaf Janet Gorman heeft samen met haar man een proces achter de rug om zwanger te worden. Na miskramen en verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen die niet succesvol zijn, krijgt Janet de diagnose PCOS, een hormoonaandoening. Hierdoor gaat hun kinderwens niet makkelijk in vervulling. Het stel gaat over op kunstmatige inseminatie, na vier eerdere pogingen lukt het. In 2012 krijgen ze hun eerste dochter.

Gezinsuitbreiding

Janet: ‘Anderhalf jaar na de geboorte van onze dochter ging het hartstikke goed met ons. We wilden nog een kindje erbij. De arts vertelde ons na vijf mislukte inseminatiepogingen dat IVF onze beste en enige optie was. Vlak nadat onze dochter twee jaar werd, raakten we via IVF zwanger van onze tweeling.’ Ook die zwangerschap legt Janet vast.

De foto’s laten het verschil zien tussen de zwangerschap van haar dochtertje en de zwangerschap van haar tweeling. Aan de linkerkant de foto’s toen Janet zwanger was van haar dochter, rechts toen ze zwanger was van haar tweeling. Fascinerend om die verschillen te zien.

Negen weken zwanger: van dochter links – tweeling rechts

Twaalf weken zwanger: van dochter

zwangerschap vergelijken

Negentien weken zwanger

zwangerschap vergelijken

Vijfentwintig weken zwanger

zwangerschap vergelijken

Dertig weken zwanger

zwangerschap vergelijken

LEES OOK: Dit is de nieuwe fantastische trend in zwangerschapsfotografie

Vierendertig weken zwanger

zwangerschap vergelijken

Laatste foto voor de bevalling: 36 weken dochter & 34 weken bij de tweeling

zwangerschap vergelijken

De baby’s na geboorte

zwangerschap vergelijken

Hun eerste dag

tweeling

Drie dagen oud

tweeling

De tweeling: 34 weken in de buik en 34 weken oud

tweeling

Janets’ kids nu

zwangerschap vergelijken

Dankbaar

De kinderen zijn inmiddels 5 en 2,5 jaar oud. Janet is dolgelukkig en blij dat ze alsnog een gezin heeft. ‘Mijn man en ik blijven ons verbazen over alles dat we doorstaan hebben om onze prachtige kinderen te krijgen. Ook al is er soms hoofdpijn en stress, ik zou niks veranderen. De kinderen zijn een wonder. Zonder de medische technieken waren ze er niet geweest. We zijn de artsen oneindig dankbaar.’

Wil je alles weten over zwanger zijn of wat er komt kijken bij het hebben van een baby? Like dan snel de Facebook van ons kleine, nieuwe zusje FammeBaby!

Laten zien hoe je lichaam transformeert tijdens en net na de zwangerschap is ook mooi. Deze van-hoog-zwanger-naar-baby fotoreeks kan en wil je zelf ook maken.

Bored Panda

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder laat met foto’s verschil zien tussen zwangerschap van één kind en tweeling
Sluiten