Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 4 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Moeder laat met foto’s verschil zien tussen zwangerschap van één kind en tweeling

Wanneer je zwanger bent is het leuk om de groei van je buik vast te leggen. Maar wat als je er eerst eentje in je buik hebt en de volgende zwangerschap een tweeling is? Deze moeder overkwam dat en legde dat verschil vast in foto’s waar je naar blijft kijken.

Moeder en fotograaf Janet Gorman heeft samen met haar man een proces achter de rug om zwanger te worden. Na miskramen en verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen die niet succesvol zijn, krijgt Janet de diagnose PCOS, een hormoonaandoening. Hierdoor gaat hun kinderwens niet makkelijk in vervulling. Het stel gaat over op kunstmatige inseminatie, na vier eerdere pogingen lukt het. In 2012 krijgen ze hun eerste dochter.

Gezinsuitbreiding

Janet: ‘Anderhalf jaar na de geboorte van onze dochter ging het hartstikke goed met ons. We wilden nog een kindje erbij. De arts vertelde ons na vijf mislukte inseminatiepogingen dat IVF onze beste en enige optie was. Vlak nadat onze dochter twee jaar werd, raakten we via IVF zwanger van onze tweeling.’ Ook die zwangerschap legt Janet vast.

De foto’s laten het verschil zien tussen de zwangerschap van haar dochtertje en de zwangerschap van haar tweeling. Aan de linkerkant de foto’s toen Janet zwanger was van haar dochter, rechts toen ze zwanger was van haar tweeling. Fascinerend om die verschillen te zien.

Negen weken zwanger: van dochter links – tweeling rechts

Twaalf weken zwanger: van dochter

Negentien weken zwanger

Vijfentwintig weken zwanger

Dertig weken zwanger

LEES OOK: Dit is de nieuwe fantastische trend in zwangerschapsfotografie

Vierendertig weken zwanger

Laatste foto voor de bevalling: 36 weken dochter & 34 weken bij de tweeling

De baby’s na geboorte

Hun eerste dag

Drie dagen oud

De tweeling: 34 weken in de buik en 34 weken oud

Janets’ kids nu

Dankbaar

De kinderen zijn inmiddels 5 en 2,5 jaar oud. Janet is dolgelukkig en blij dat ze alsnog een gezin heeft. ‘Mijn man en ik blijven ons verbazen over alles dat we doorstaan hebben om onze prachtige kinderen te krijgen. Ook al is er soms hoofdpijn en stress, ik zou niks veranderen. De kinderen zijn een wonder. Zonder de medische technieken waren ze er niet geweest. We zijn de artsen oneindig dankbaar.’

Wil je alles weten over zwanger zijn of wat er komt kijken bij het hebben van een baby? Like dan snel de Facebook van ons kleine, nieuwe zusje FammeBaby!

Laten zien hoe je lichaam transformeert tijdens en net na de zwangerschap is ook mooi. Deze van-hoog-zwanger-naar-baby fotoreeks kan en wil je zelf ook maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bored Panda

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder laat met foto’s verschil zien tussen zwangerschap van één kind en tweeling
Sluiten