Deze moeder voedt met trots haar baby tijdens haar bruiloft en dit is waarom

Soms komen we zo’n krachtige foto tegen dat we ‘m gewoon moeten delen. Zoals deze van de 22-jarige Anecia Wright en haar zoontje Jayce van 4 maanden. De kleine borstvoeding geven op je eigen bruiloft, zou jij het doen? Anecia Wright hoefde daar geen moment over na te denken.

Anecia deelde de foto op de Facebookpagina Black Woman Do Breastfeed. ‘Deze foto is erg belangrijk voor mij, omdat veel mensen twijfelden of ik als 22-jarige het geven van borstvoeding wel vol zou houden. Maar hier ben ik, vier maanden later en still going strong,’ deelt Anecia. En dat is niet de enige reden dat de moeder trots is op het feit dat het voeden van haar zoontje haar zo goed af gaat.

Bron: Black Woman Do Breastfeed

LEES OOK: De 10 fases van borstvoeding geven die elke kersverse moeder herkent

Trouwjurk

Anecia koos speciaal deze trouwjurk omdat ze met dit model haar baby makkelijk borstvoeding kon geven wanneer hij dat nodig had tijdens de grote dag. Ze is extreem trots dat ze haar zoontje borstvoeding kan geven, en dat straalt ze ook uit. ‘Niemand zou zich moeten schamen om haar kind op de meest natuurlijke wijze voeding te geven.’ Maar er is meer.

Geen gemakkelijke zwangerschap

Anecia heeft niet echt een gemakkelijke zwangerschap gehad. Met 27 weken brak ze haar voet, waarvoor een operatie nodig was. Ze werd gedwongen om zich met krukken en een scooter voort te bewegen. De bevalling werd vervolgens een spoedkeizersnee, omdat de navelstreng om de nek van kleine Jayce zat.

LEES OOK: Moeders delen massaal prachtige ‘tree of life’ borstvoedings foto’s

Uitgehongerd

Ondanks dat Anecia direct na de bevalling met borstvoeding startte, verloor Jayce binnen een korte tijd behoorlijk wat gewicht en moest hij in het ziekenhuis worden opgenomen. Anecia vertelt aan Babble. ‘Mijn hart brak ik duizend stukjes. Ik had mijn zoon de hele tijd uitgehongerd.’

Twee dagen lang werd er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de jongen wel genoeg binnen kreeg als hij bij zijn moeder dronk. En met succes! ‘Dat is waarom borstvoeding ZO belangrijk voor me is. Mijn zwangerschap was een struggle en mijn borstvoedingsdroom was bijna geruïneerd.’ Gelukkig is alles toch nog goed gekomen. En dat het verhaal herkenbaar is voor veel jonge moeders blijkt wel uit de reacties op Anecia’s foto. Deze werd al bijna 5K gedeeld, kreeg 1,7K reacties en meer dan 29K likes.

Mooi! Moeder vindt bijzondere oplossing om toch borstvoeding te geven.

Babble

Reageer op artikel:
Deze moeder voedt met trots haar baby tijdens haar bruiloft en dit is waarom
Sluiten