Eva Dusch
Eva Dusch Kids 18 februari 2016

Deze mysterieuze tubes leren peuters (en ons) anders naar kleuren kijken

Is volgens jouw peuter alles nog steeds blauw en groen? Zelfs zijn brandweerauto? Kleuren leren en herkennen is een belangrijke stap in het ontwikkelingsproces van een kind. Dat kan tegenwoordig met een handige app, maar het Japanse design-duo Ima Moteki bedacht iets heel anders.

Het design van deze ogenschijnlijke verftubes maakt zelfs ons ouders nieuwsgierig. Want wat moet dit voorstellen? De ‘naamloze verf’ wordt slechts gekenmerkt door het strakke, witte design met twee of drie kleurenstipjes erop. Hoe groter de stip, hoe meer er van die kleur in zit. En je kunt ook lekker mengen. Zo komt de groene verf uit de tube met een blauw en gele stip en de roze verf uit een tube met een gele en rode stip. Het nut van dit mysterieuze design? Het aanleren van kleuren hoeft namelijk helemaal niet in woorden, zo vinden de makers Yusuke Imai en Ayami Moteki, dit zou ons namelijk alleen maar beperken.

Intuïtief

Alle tien tubes onderscheiden zich puur op basis van de kleurenstippen, zonder enige naam eraan te hangen. Hierdoor leer je kleuren veel meer op een basismanier kennen. Door kleuren een naam te geven beperken we onszelf en ons brein namelijk heel erg in wat een kleur in potentie kan zijn. Water uit de kraan is niet alleen maar blauw en rode lippenstift is niet alleen maar simpel rood, daar zit nog een heleboel tussen. Door kinderen deze visuele tubes te geven en zelf te laten uitvogelen wat kleuren zijn en wat er gebeurt als je ze mengt, wordt het leren van kleuren meer intuïtief en visueel.

Wat vind jij van dit innovatieve idee? Of leer je het jouw kind liever op een gangbare manier? Laat het weten op Facebook!

Natuurlijk helpt kleuren en knutselen ook heel goed. Daarom 27 coole ideeën om te vingerverven>

Reageer op artikel:
Deze mysterieuze tubes leren peuters (en ons) anders naar kleuren kijken
Sluiten