Deze nieuwe kids-app moet je hebben als je deze zomer een dagje weg gaat

Ga jij deze zomer een dagje met de trein weg met de kinderen? Haal alles uit je reis en maak er een quality time momentje van. Hoe? Met deze superleuke nieuwe app. Ja, het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar deze app maakt de treinreis een avontuur voor het hele gezin.

Een treinreis met de kinderen kan best een uitdaging zijn. Zeker bij lange reizen, want houd ze maar eens rustig en op hun plek. We zijn inmiddels wel gewend om een aantal geïrriteerde blikken te incasseren. Gelukkig kun je de kleurplaten in het vervolg wel thuislaten, want met deze nieuwe app van NS wordt dat retourtje eentje die je je nog lang zult herinneren (of om zult lachen).

Ready, camera, action!

Met de gratis NS KidsApp kruipen jullie in de rol van acteur én filmmaker. Met de trein als jullie filmset. De film draait om de virtuele monsters Oei en Knoei. Dit grappige en kleurrijke duo is elkaar kwijtgeraakt en het is jullie taak om Knoei te vermaken en samen gekke opdrachten te doen. Dit doe je door met de camera van je telefoon verschillende scènes te schieten en zo spelenderwijs de hoofdrol te spelen in je eigen doldwaze film.

Spannende opdrachten

De harige vrienden zullen jullie helpen met de knettergekke regie-aanwijzingen. De ene keer moet jij je papa of mama filmen en de andere keer geven zij jou aanwijzingen en ben jij de acteur. Of film spannende scènes op donkere plekken in de trein (hint: de tas van je moeder of in je schoen). Samen met de monsters speel je verschillende scènes of reageer snel op de specials effects. Een magische laag die de ‘cameraman’ wel ziet, zoals een glibberige kleurenblubberbal waar je overheen moet springen. Je kunt de scenes zo vaak opnieuw filmen als je zelf wilt.

Uiteindelijk worden alle scènes (je kunt er maximaal zes maken) achter elkaar gezet in een filmpje dat gedeeld kan worden op social media met #nskids. Zo maak je ook nog eens kans op een verrassingsuitje met de trein voor de hele familie (max 5 personen). Mocht je het trouwens nog niet weten: met kinderen met de trein reizen is hartstikke voordelig, want kids van vier t/m elf jaar mogen gratis mee met de trein met het Kids Vrij abonnement op hun eigen OV-chipkaart.

Download de app vandaag nog (ook leuk voor thuis)!

In samenwerking met NS

Reageer op artikel:
Deze nieuwe kids-app moet je hebben als je deze zomer een dagje weg gaat
Sluiten