Anne Broekman
Anne Broekman Mind 15 jun 2016

Deze opa en kleinzoon delen iets heel bijzonders…

‘Waar het ene leven net begonnen is, komt het andere tot een eind’. Met dit bijschrift verovert een hartverwarmende foto van een Amerikaanse opa met zijn kleinzoon de wereld. Deze twee vechtertjes delen namelijk iets heel bijzonders: hetzelfde litteken.

Opa Allen Halstead heeft al twee openhartoperaties gehad. Daarnaast lijdt hij aan diabetis, heeft hij een beroerte gehad en al meerdere hartaanvallen overleefd. Zijn hart functioneert nog maar voor tien procent. Maar kleinzoon Kolbie Gregware heeft het ook flink voor de kiezen gehad. Het tien maanden oude knulletje met het syndroom van Down is geboren met onder andere een hartafwijking, een chronische longziekte en een nierziekte. Zijn eerste openhartoperatie kreeg hij toen hij slechts vier maanden oud was. Moeder Brandy Gregware ontmoette fotografe Sunshine Moody per toeval in het ziekenhuis. Ze hielden contact, en zij schoot later dit prachtige plaatje van grootvader en kleinzoon, met matching littekens.

Trotse moeder Brandy deelde dit bijzondere plaatje direct op Facebook: ‘Ik was in tranen toen ik deze foto zag, en ik ben in tranen nu ik dit schrijf. Het laat twee vechtende wondertjes zien! Het afgelopen jaar is erg moeilijk geweest voor onze familie omdat beiden steeds in en uit het ziekenhuis gingen en wij niet wisten of ze nog thuis zouden komen. Mijn vader heeft een paar keer geweigerd om zelf naar het ziekenhuis te gaan, tot zijn Kolbie Lee weer thuis was.’ De jonge moeder kijkt vaak naar haar vader terwijl hij met Kolbie in zijn armen zit, samen kletsend over hun stoere littekens. ‘Het leven van mijn vader is langzaam aan het eindigen terwijl dat van mijn zoon net begint. Er is zo veel haat en geweld in de wereld, en hier heb je twee mensen die elke dag vechten om hier te zijn. Ik zal deze geweldige foto voor de rest van mijn leven koesteren.’

Heb jij ook een foto die bijzonder dierbaar is voor jou? Vertel het ons!

En wat zijn ze toch geweldig: 10x ode aan de opa (die dus graag vertelt)! En dit moet je zien: een vader die huilend vertelt hoe blij hij is met zijn zoontje met Down.

Reageer op artikel:
Deze opa en kleinzoon delen iets heel bijzonders…
Sluiten