Eva Dusch
Eva Dusch Kids 8 jul 2016

Deze originele geïllustreerde geboortekaartjes zijn het bewaren waard

Het mooie aan grafische geboortekaartjes? Je kunt er alle kanten mee op en er zelf een mooi verhaal bij inbeelden of bedenken. En die blijven leuk, ook voor volwassenen.

Het mooie van illustraties is dat ze vaak hun zachte, vrolijke en speelse uitstraling behouden, ongeacht in welke uitvoering ze komen. En in tegenstelling tot een foto kun je je fantasie helemaal de vrije loop laten. Populair zijn zachte kleuren, geschreven lettertypen en schattige dieren. Maar denk ook eens verder dan een kaartje, zoals deze ouders en ontwerpers deden.

[STAP stap=”1″]

Maak er een spelletje van

[STAP stap=”2″]

Maak het 3D

Wij zijn op slag fan van het werk van maakster Chloé Fleury. Ze is een Franse illustratrice maar inmiddels woonachtig in San Francisco en heeft al voor vele bekende tijdschriften gewerkt. Het liefst transformeert ze papieren figuren in driedimensionale objecten en soms komen ze zelfs tot leven middels animatietechnieken. Dit familieportret maakte ze voor de geboorte van haar eigen dochter Lulu.

[STAP stap=”3″]

Zeg het met hout

Een geïllustreerde papieren kaart is altijd een goede optie, maar een tikje origineler is het te laten drukken op hout. De kans dat het kreukt, vouwt of uiteindelijk bij het oud papier beland is daarmee een stuk kleiner. Deze handgemaakte kraanvogel begint als getekend 2d-figuur, maar kun je uiteindelijk veranderen in een 3D-object en ophangen.
€11,60 via Etsy

[STAP stap=”4″]

Maak een geillustreerde stop motion film

Het kan ook over een heel andere boeg! Voor de geboorte van baby Willem maakte once upon a frame dit stop motion spektakel, gecombineerd met foto’s en illustraties. Vervolgens werden de DVD’s in speciaal gezeefdrukte hoesjes naar al zijn familie en vrienden gestuurd.
Meer info via Brein Boerderij

3x strik een illustratrice (+ DIY!)

Uiteraard zijn ook de simpel geïllustreerde kaarten nog steeds onverminderd populair. We tippen drie Nederlandse illustratrices die de leukste (geboorte)kaartjes maken in slechts een paar lijnen en kleuren.

[STAP stap=”1″]

Mary and the locks

De Rotterdamse redhead Marianne Lock illustreerde eerder al voor grote namen als H&M, Internationaal Film Festival Rotterdam, Cineville en BNN. Maar daarnaast laat ze haar creatieve brein ook volop draaien voor persoonlijke opdrachten, zoals trouw-of geboortekaartjes. Haar stijl is herkenbaar, zacht en met een kleine knipoog.
Prijs is bespreekbaar, via Mary and the locks

[STAP stap=”2″]

Karen Vandelaer

Deze vrolijke illustratrice en moeder van Klaas (in februari geboren) maakt graag kaartjes op maat. Afhankelijk van jouw wensen creëert ze een heel nieuw design. Denk aan foto’s, voorbeelden, kleurkeuze, stijl en formaat. Opvallend aan haar stijl zijn de pastelkleuren en de stoere dieren zoals de vos, walvis en beer die vaak terugkomen.
C.a. €150, via Karen Vandelaer. Enkel bij erg speciale verzoeken of meerdere tekeningen per ontwerp, is de prijs veranderlijk.

[STAP stap=”3″]

Anja Mulder

De Groningse Anja werkt als fotograaf en freelance illustrator en is geen kleintje meer in het vak. Zo was haar werk al te zien in Kinfolk en Flow Magazine. Haar stijl kun je dan wel uitdenken: clean, sophisticated, lieflijk en vooral heel grafisch. Naast persoonlijke kaartjes maakt ze ook ansichtkaarten, prints en foto’s gedrukt op hout. Sommigen komen ook nog eens in dit schattige houten doosje, verkrijgbaar via Etsy. Een geboortekaartje op maat kost €85 (tekening voorzijde) en €150 (tekening en grafische opmaak binnen- en buitenkant)

[STAP stap=”4″]

Zelf ontwerpen

Houd je het liever low key of wil je zelf een vinger aan de pols houden? Je kunt ook online een kaartje customizen. Upload eenvoudig je eigen foto en voeg een achtergrond, tekst en versieringen toe. Voor €1 kun je vervolgens een proefdruk laten maken.
via Hippe Geboortekaartjes

Heb jij ook een origineel idee voor een geboortekaartje? Praat mee op Facebook!

Bijzonder geboortekaartje? Papa Michel maakte een heel speciale voor dochter Rixt>

Reageer op artikel:
Deze originele geïllustreerde geboortekaartjes zijn het bewaren waard
Sluiten