Anne Broekman
Anne Broekman Mind 26 jan 2017

Deze ouders delen foto’s van hun premature baby’s om een hartverwarmende reden

Jourdan en Matt Moore wilden niets liever dan papa en mama worden. De shock was groot toen hun tweeling vier maanden te vroeg ter wereld kwam. Foto’s van de premature kindjes gaan nu viraal. De ouders besloten deze kiekjes te delen met een bijzondere reden.

Ruim drie maanden verbleven zoontje Jaxson en dochtertje Cadence op de NICU, de intensive care afdeling voor baby’s. Een spannende tijd voor de Moores, die leefden tussen hoop en vrees. Tijdens deze moeilijke periode maakten de kersverse papa en mama steeds foto’s van hun twins, die gelukkig uitgroeiden tot sterke baby’s en inmiddels alweer een tijdje lekker thuis zijn. Eén throwback foto ging onlangs viraal. Het is een ontroerend plaatje van Matt, die zijn zoontje op zijn blote borst heeft. Jaxson is op dat moment 23 dagen oud en weegt zo’n 700 gram. Het mannetje past precies in de hand van zijn vader.

LEES OOK: 6 dingen die je nooit moet zeggen tegen ouders van een prematuur.

Kantje boord

Slechts een week voordat deze foto werd genomen, was het voor Jaxson nog kantje boord. Hij stopte plots met ademen. Toegesnelde verpleegkundigen reanimeerden het kleintje succesvol. Matt: ‘Op dat moment dacht ik dat ik dit nooit meer zou mogen meemaken: een vader die z’n zoon vasthoudt. Een week later genoten we van de schoonheid van het leven. En vandaag de dag probeert deze vader zijn zoon bij te benen: hij is een constante brok van energie en brengt ons elke dag vreugde.’

Blije baby’s

De trotse ouders delen graag de bijzondere, intieme en liefdevolle foto’s van hun tweeling. Daar hebben ze een mooie reden voor: ze willen andere ouders van premature baby’s laten zien dat het goed kan komen. Matt: ‘We willen andere NICU-ouders hoop geven met ons verhaal en ze het belang laten zien van huid-op-huid contact, óók voor vaders.’ Ook willen ze meer aandacht genereren voor onvruchtbaarheid – Jourdan kan geen kinderen krijgen, dus ze kregen hun tweeling via embryo-adoptie en een draagmoeder. Met Jaxson en Cadence gaat het inmiddels goed. Het zijn blije baby’s, al hebben beiden wat extra zorg nodig. Jaxson heeft oogproblemen en draagt daardoor een speciaal brilletje, en zijn zusje heeft extra zuurstof nodig wegens een longaandoening. Dat weerhoudt de twee er niet van de hele dag te lachen en ravotten. Zijn ze niet cute?

De band van een tweeling is onbreekbaar: jongetje (2) komt onder omgevallen kast en zijn tweelingbroertje probeert hem te redden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze ouders delen foto’s van hun premature baby’s om een hartverwarmende reden
Sluiten