Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 7 sep 2016

Deze parfums ruiken alleen maar beter bij zomerse temperaturen (dit is waarom)

Hoge temperaturen, veel zonuren en een zwetend lichaam zijn niet bepaalde de beste omstandigheden om een parfum te dragen. Ze vervliegen snel of ruiken te zwaar. Deze laatste zomerdagen vragen om speciale geuren. Hier, vangen!

Het is vast geen nieuws meer dat parfums in de zomer drie keer zo snel vervliegen dan in de winter. Hoe dat kan? ‘Parfum zit vol met vluchtige grondstoffen,’ vertelt parfumeur Frederic Malle aan Refinery29. ‘Sommige van die grondstoffen verdampen eerder dan andere, vooral door de warmte.’

Parfums worden opgebouwd uit verschillende geurtjes, noten genaamd. Deze noten worden in bepaalde lagen opgebouwd: topnoten, middelnoten en basisnoten. De topnoten verdwijnen het snelste, de basisnoten blijven het langste ruikbaar. Wanneer je een frisse topnoot en lichte basisnoot draagt, heb je het perfecte zomergeurtje te pakken.

[source id=”attachment_116243″ align=”none”][/source]

Om een voorbeeld te geven, dít wordt vaak gebruikt als top- middel- en basisnoot:
• Topnoten: Citrus, lavendel, munt,
• Middelnoten: jasmijn, oranjebloesem, rozen,
• Basisnoten: amber, muskus, sandelhout

LEES OOK: Ken jij deze iconische parfums nog?

Door de geur van citroen en basilicum ga je ruiken naar de botanische tuinen – op een goede manier. De mandarijn ruik je vooral aan het einde van de dag. Vinden wij fijn.
Jo Malone London, Basil & Neroli Cologne, 30 ml, €52, Bijenkorf

Een frisse parfum waar alleen gebruik van bloemen- en citrusgeuren is gemaakt. Een fruitige geur, maar niet zo zoet als het luchtje wat je op de middelbare school droeg.
Aerin, Mediterranean Honeysuckle, 50 ml, €96, Douglas

Het is moeilijk om de geur van water te ruiken, maar de Aqua Kiss bodymist van Victoria’s Sectret komt gevaarlijk in de buurt. Ze gebruiken onder andere de geur van frisse madeliefjes om de geur tot leven te brengen.
Victoria’s Secret, Aqua Kiss Bodymist, 250 ml, €20,69, Victoria’s Secret

Een zachte geur voor de dromers onder ons, met perfecte zomerse ingrediënten als jasmijn, citrus, een tikje zoute noot en een hart van oranjebloesem, roos en lelie. En het zwoele van de zomer komt terug in de musk, vanille, cederhout en amber. Als je optimisme in een flesje zou kunnen vangen, zou het zo ruiken.
€125 via Green glam

Een tikkeltje lichter, graag

Mocht je niet zo’n fan zijn van parfums of krijg je last van huidirritaties, in dat geval kan je beter voor een bodyspray gaan. Vaak zijn deze op basis van water in plaats van alcohol, waardoor je minder kans hebt op irritaties. Ook is een bodyspray minder geconcentreerd, waardoor je de geur rijkelijk aan kunt brengen op je hele lichaam. De geur is frisser en lichter dan een parfum, wat er voor zorgt dat de spray wel sneller vervliegt. Altijd een extra flesje meenemen dus.

Havana Blues Body Mist, 150 ml, €15, &Other Stories

Ook lekker: 13 frisse parfums die je doen denken aan je versgewassen lakens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

EigenParfumerieRefinery29

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze parfums ruiken alleen maar beter bij zomerse temperaturen (dit is waarom)
Sluiten