Deze prachtige fotoshoot zet kinderen met Down (weer) in het zonnetje

Het is een jaar geleden dat Julie Willson viral ging met haar prachtige fotoshoot van 11 kinderen met het Syndroom van Down. Pas geleden fotografeerde Julie dezelfde kinderen weer, ditmaal op het strand.

De fotografe kwam voor het eerst op het idee om de kinderen met Down te fotograferen toen haar zus Dina vijf jaar geleden overleed. Dina had het syndroom van Down en overleed op 35-jarige leeftijd. Julie besloot het intense verdriet om het overlijden van haar zusje om te zetten in iets positiefs.

Groepsfoto

Ze verzamelde via een oproep op Facebook verschillende kinderen met het Syndroom van Down die graag mee wilde werken met de fotoshoot. Van alle kinderen maakte ze een portret. Om te laten zien hoe veel de kinderen in een jaar – letterlijk en figuurlijk – gegroeid zijn, besloot Julie alle 11 de kinderen opnieuw bij elkaar te roepen. Ditmaal op een strand met een fantastische zonsondergang. En hier blijft het niet bij.

‘Original 11’

Fotografe Julie is van plan om elk jaar foto’s te maken van de ‘original 11’. Voor het goede doel Nothing Down maakt zij hier ook kalenders van. ‘We denken dat het erg belangrijk is om aan de wereld te laten zien hoeveel deze kinderen gegroeid zijn,’ zegt Julie.

De dochter van actrice Shannon Daughtry, Raegan, doet ook mee aan de fotoshoot. Zij is op de groepsfoto het derde meisje van links. Daughtry is inmiddels een vriendin van de fotografe en mede-oprichter van de stichting. Trots zegt Daughtry over de fotoshoot: ‘We horen vaak dat deze kinderen een symbool van hoop zijn voor nieuwe en aanstaande ouders die zich zorgen maken over een Down-diagnose. En dat is precies wat we willen bereiken.’ En dat beaamt de fotografe. De missie van Nothing Down is volgens haar: ‘de wereld de ware schoonheid van Down te laten zien.’ En dat is wat ons betreft weer goed gelukt.

LEES OOK: Gaaf! Kinderen met syndroom van Down maken bruiloft lerares onvergetelijk

Mooi! Aan de vrouw die mijn dochter met Down nog eens goed wilde bekijken

huffingtonpost

Reageer op artikel:
Deze prachtige fotoshoot zet kinderen met Down (weer) in het zonnetje
Sluiten