Eva Dusch
Eva Dusch Kids 20 jan 2016

Deze prematuur-tweeling weet precies hoe ze je aan het huilen krijgen

Nieuwbakken moeder Anthea Jackson-Rushford beviel op 3 januari van haar prematuur-tweeling en maakte zoals vele ouders een video van haar baby’s. Precies op dat moment maken de kleintjes een ontroerend gebaar naar elkaar dat je hart doet smelten.

De Australische prematuur-tweeling ligt lekker op papa’s borst (aaah) wanneer ze vervolgens elkaars hand vastgrijpen (nog meer aaaah!). Alsof ze elkaar willen sterken in hun eerste levensweken. Zelfs hun ouders staan even perplex op dat moment. Het gaat om de tweeling Kristiana en Kristian die elf weken te vroeg zijn geboren. Inmiddels is de video al ruim 7 miljoen keer bekeken op Facebook, iets waar de Australische moeder ook nog van staat te kijken.

Het is overigens niet de eerste keer dat zoiets bijzonders gebeurt. Regelmatig komen er verhalen of video’s voorbij van (prematuur)tweelingen die elkaar vastpakken of omhelzen zodra ze herenigd zijn. Maar het blijft een mooi moment om te zien.

Emotionele rollercoaster

Een prematuur doormaken is niet niks en roept vaak een golf aan emoties op. Het is ook een onderwerp waar we bij Famme regelmatig aandacht aan besteden, om misverstanden uit de lucht te halen of om te laten zien hoe kwetsbaar maar vooral ook mooi zo’n spannende periode kan zijn. Zo blijft deze video ontroerend, waarin een moeder de verjaardag van haar prematuur viert met ‘n video over het heftige eerste jaar.

Bron: Facebook
Bron: Facebook

Blijf sterk

Deze moeder Anthea Jackson-Rushford hoopt door haar video te delen andere ouders van prematuur aan te kunnen moedigen te blijven geloven in de gezondheid en kracht van hun te vroeg geboren kind. ‘Aan alle ouders die dit ook mee moeten maken, ik hoop jullie te kunnen steunen met het feit dat vandaag alles mogelijk is en dat het helemaal goed komt met jullie baby’s’, schrijft ze op haar Facebookpagina.

Wil je reageren? Dat kan op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze prematuur-tweeling weet precies hoe ze je aan het huilen krijgen
Sluiten