Deze schoenen zijn nóg slechter voor je voeten dan hakken

Ben jij er van overtuigd dat stiletto’s de ergste marteling ooit zijn en hakken de allergrootste straf voor je voeten? Fout! Er zijn drie typen schoenen nóg slechter voor je voeten dan een paar killerheels. Komt ‘ie.

1. Teenslippers

Hoewel we het heerlijk vinden om in de zomer over de boulevard te struinen in een zomerjurkje en teenslippers; echt gezond is het niet. Teenslippers geven namelijk 0,0 procent steun aan je voeten. Daarnaast dwingen ze je voeten in een onnatuurlijke positie. Wel eens gehoord van hamertenen? Kan door teenslippers komen. Doordat je tenen voortdurend naar beneden gekruld staan, kunnen ze krom groeien. Slecht nieuws dus voor flip-flop-fans.

2. Ballerina’s

Ze zien er lief en schattig uit, maar het zijn duivels voor je voeten. Deze platte schoenen zetten extra veel druk op je hiel. Mensen die veel ballerina’s dragen, kunnen stressfracturen of spierscheurtjes krijgen. Bye bye, ballerina’s.

3. Muiltjes

Assepoester was eigenlijk helemaal niet zo slim bezig met dat glazen muiltje van d’r. Muiltjes zijn namelijk helemaal niet beter dan gewone teenslippers. Je krijgt er weinig steun aan de enkels door, waardoor er meer gewicht op de bal van de voet komt. Dat kan dan ook weer zorgen voor die gevreesde hamertenen. Ook eeltknobbels en verstuikingen zijn problemen die bij het dragen van muiltjes naar voren komen. Weg met die muiltjes dus.

De beste oplossing? Stevige, sexy sneakers! Win-win! 94% van de vrouwen vindt sneakers even vrouwelijk als hakken

Bron foto: Pinterest

Reageer op artikel:
Deze schoenen zijn nóg slechter voor je voeten dan hakken
Sluiten