Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 13 mrt 2016

Deze snelle chocopasta maak je gewoon zelf!

Ik heb al heel wat ‘gezonde’ chocopasta’s geprobeerd. En hoewel ze allemaal best lekker zijn, redden ze het qua smaak toch niet helemaal in vergelijking met de ‘echte’ varianten vol met suiker, zout en palmvet. Laat staan de de kinderen zich laten foppen.

De enige variant waar ik écht enthousiast over ben en zelfs lekkerder vind is de chocopasta van de kleine keuken. Mocht je die nog niet kennen: ren NU naar de winkel (en nee dit is geen sponsoring).

Toch met twee jongens allergisch voor noten ben ik ook altijd op zoek naar een alternatief zonder. En, oké eerlijk is eerlijk, dit recept lijkt niet 100% op échte chocopasta qua structuur en smaak, maar het is wél heel lekker, een stuk minder ‘slecht’ voor je, zonder noten én in 2 minuten gemaakt!

Nodig:

— 1 eetlepel kokosolie op kamertemperatuur
— 2 theelepels pure cacao
— 1 theelepel kokosbloesemsuiker of honing

Bereiden:

Meng alles in een potje tot een smeuïg mengsel. Lekker op een rijstwafel of (geroosterde) boterham en strooi er eventueel nog wat stukjes hazelnoot op.

Ga jij dit ook uitproberen met de kinderen? Reageer via Facebook.

Check ook dit lekkere recept dat binnen een half uur op tafel staat : Tagliatelle met zalm >

Bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family. Meer info: Bluebelle.nl en Easypeasykids.nl

Reageer op artikel:
Deze snelle chocopasta maak je gewoon zelf!
Sluiten