Deze speciale expositie bekijk je gewoon online!

(advertorial)

Misschien heb je de naam Late Rembrandt de afgelopen weken al ergens voorbij horen komen. Niet gek, want nóóit eerder was er zo’n groot overzicht te zien van Rembrandts werken uit de meest bijzondere periode uit zijn leven. Geen zin/tijd om met jengelende kinderen door het Rijksmuseum te sjouwen? Bekijk gratis de rondleiding met Jort Kelder, André Kuipers, Sophie Hilbrand of Mart Visser. Gewoon hup, zo vanachter je computer, tablet of smartphone!

Tot 18 mei a.s. kun je naar de tentoonstelling Late Rembrandt in het Rijksmuseum. Dat wil je niet missen! Daarom heeft hoofdsponsor KPN ervoor gezorgd dat je de expositie ook online kunt ontdekken. In de trein naar huis, ‘s avonds op de bank of tijdens het koken. Jort (journalist), André (astronaut), Mart (couturier) en Sophie (presentatrice) gaan in gesprek met een Rembrandt-expert over hun favoriete werken uit de tentoonstelling.

Wat is er te zien?

Het is de eerste en misschien wel laatste keer dat er zo veel werken van Rembrandt in één tentoonstelling in ons land te zien zijn. Ruim honderd schilderijen, tekeningen en prenten uit de periode 1652 tot zijn overlijden in 1669. De expositie is maar kort te zien, vandaar de mogelijkheid om de werken online gratis te bekijken. Zoals twaalf digitale animaties van de topwerken. Deze zijn de komende weken op de website, maar ook in de metrostations van Amsterdam en Rotterdam, te zien. Maar er is nog meer: zo vraagt Sophie zich in de online rondleiding kijkend naar Batseba af hoe Rembrandts ideale vrouw eruit zou hebben gezien en verbaasd Mart Visser zich over de prachtige stoffen in De Joodse Bruid.

Waar wacht je nog op? Ontdek de tentoonstelling online!

#etsie

Maak een #etsie van je selfie! Upload een portretfoto en maak er een Rembrandt-etsie van. Dit kan gewoon op de website óf bij de interactieve abri’s op de metrostations van Amsterdam en Rotterdam van 9 tot en met 16 maart.

Reageer op artikel:
Deze speciale expositie bekijk je gewoon online!
Sluiten