Thea Tijssen
Thea Tijssen Body 30 nov 2016

Deze stoere vrouwen bezorgen moedermelk voor baby’s in nood

De melkbank in New York verzamelt en bezorgt moedermelk voor baby’s die het nodig hebben, maar er niet aan kunnen komen. En ze hebben hiervoor sinds kort de coolste bezorgers ooit gevonden: de melk wordt rondgebracht door een motorclub met alleen maar vrouwelijke leden.

The Sirens Women’s Motorcycle Club bestaat uit ongeveer 50 vrouwen. De vrouwelijke motormuizen bezorgen de moedermelk razendsnel ondanks het drukke verkeer in en om New York. Op twee wielen omzeil je die files en opstoppingen met gemak.

LEES OOK: Een groep motorrijders steunt 5-jarig gepest meisje met een beperking

Babybuikjes

‘We hebben een product en dat is moedermelk. Vrouwen die teveel melk produceren, screenen we, we testen hun bloed en als alles in orde is pasteuriseren we hun melk en vervoeren het dan’, vertelt Julie Bouchet-Horwitz, uitvoerend directeur van de melkbank in New York aan de New York Post.
De samenwerking tussen The Sirens en de melkbank brengt twee op het eerste gezicht zeer verschillende groepen bij elkaar voor een goed doel: kleine babybuikjes vullen. Een lid van de motorgroep zei tegen de New York Post ‘dat ze het er unaniem over eens waren dat ze moesten helpen.’

Anderen helpen

Te vroeg geboren

De reden van die samenwerking is de eerder genoemde snelle bezorging. Als een baby bijvoorbeeld te vroeg is geboren, wordt er geprobeerd om de moeder melk te laten kolven om infecties en ziektes bij de baby te voorkomen. Maar soms kan een moeder (nog) geen melk produceren of lukt dit niet en dan is haar baby aangewezen op gedoneerde melk. En er is niemand die hier zo snel voor zorgt als The Sirens.

LEES OOK: Sofie van den Enk: ‘Alle moeders die worstelen met borstvoeding zou ik wel willen omhelzen’

Inspireren

Niet alleen levert deze groep stoere vrouwen moedermelk aan baby’s in nood, ze geven met hun goede werk en stoere uitstraling ook een mooie en inspirerend boodschap af. Zo zei een Sirens-lid tegen Scarry Mommy: ‘The Sirens staan voor sterke vrouwen, punt.’ Een ander lid zei: ‘Als kleine meisjes ons zien onderweg, dan klaart hun gezicht helemaal op. Alsof ze denken: wow, wij kunnen ook op stoere motors rijden, net als zij.’ Wij vinden vooral hun werk super stoer!

Vind je dat jouw dochtertje wel wat meer zelfvertrouwen mag hebben, zodat ze net zo fearless wordt als deze stoere motorchicks? Lees dan deze 8 tips & tricks en het komt zeker goed.

NYpost.comFacebook.com

Reageer op artikel:
Deze stoere vrouwen bezorgen moedermelk voor baby’s in nood
Sluiten