Deze superdunne ‘pizza’ ken je nog niet

Claire Easy Peasy 22 jul 2014 Eten

Super dun, super knapperig, super snel. Maak eens een flammkuchen in plaats van een pizza!

De enige uitdaging bij het maken van de lekkerste flammkuchen (oorspronkelijk afkomstig uit Duistland) is het vinden van het deeg dat ervoor gebruikt wordt. Supermarktketen Marqt met een Q heeft ze, maar dan moet je er snel bij zijn (ze vliegen namelijk de winkel uit). Online kun je ook lekkere recepten vinden om het zelf te maken maar dat is weer wat minder snel.

IMG_0141

FLAMMKUCHEN

[Nodig:]

– 4 flammkuchen
portie tomaten-groentensaus
– mozzarella of geitenkaas
– zwarte olijfjes
– basilicum
– optioneel: pesto (versgemaakt of uit een goed bio potje)

pastasaus_EP

[Bereiden:]

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de flammkuchen in met de tomaten-groentensaus, leg hierop de kaas, olijfjes, beetje pesto (if you want). Bak de flammkuchen totdat ze knapperig zijn (onder- en bovenwarmte is belangrijk!) en garneer uiteindelijk met nog wat verse basilicum.

Verslavend lekker, ook voor de kids!

Reageer op artikel:
Deze superdunne ‘pizza’ ken je nog niet
Sluiten