Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit 25 nov 2015

Deze tas begint tegen je te schreeuwen wanneer je buitensporig veel shopt

Dit is het gekste en meest grappige wat we ooit hebben gehoord. In Schotland is er een handtas ontworpen die ons vrouwen moet beschermen tegen ons eigen shopgedrag. Allemaal voor ons eigen bestwil.

De drie bedenkers van de tas Leanne Fischler, Kirsty Sneddon en Rebecca Smith van het Duncan of Jordanstone College of Art and Design in Schotland moeten vast ervaringsdeskundigen zijn en gedacht hebben: we moeten iets bedenken om het vrouwvolk op deze wereld te redden. En dus kwamen de designers in spé met deze naamloze tas op de proppen die precies weet wanneer jouw creditcard is geblokkeerd als gevolg van teveel aankopen. Vervolgens bespeelt het je geweten met vragen als ‘weet je wel zeker dat je deze aankoop wilt doen?’, ‘heb je dit echt nodig?’ en ‘je staat al in het rood’. En het meest venijnige: de stem wordt steeds harder naarmate je meer uitgeeft. Freaky.

Het doel

Minder miskopen en nutteloze aankopen natuurlijk. En daardoor minder vrouwen die in het rood staan en eh… meer kastruimte. De studenten willen shopaholics vooral bewust maken van wat ze al in hun kast hebben hangen en wat ze dus niet meer nodig hebben. Bij consumentisme draait het vooral om de beste versie van jezelf te laten zien en de tas doet juist het tegenovergestelde: het zet je voor paal.

We weten nog niet of we hier nu blij mee moeten zijn of niet, maar de tas zal voorlopig niet in productie worden genomen. Het blijft slechts bij één exemplaar en wordt vooral ingezet als belangrijke boodschap (‘design activisme’) naar consumenten toe om meer bewustzijn te creëren.

Zou zo’n tas iets voor jou zijn? Laat het ons weten op Facebook.

Dé 6 tips voor tweedehands kleding shoppen>

Reageer op artikel:
Deze tas begint tegen je te schreeuwen wanneer je buitensporig veel shopt
Sluiten