Eva Dusch
Eva Dusch 1. Categories 26 november 2015

Deze tijdloze modetrend kan prima in de decembermaand

De herfst mag dan een eind brengen aan kort en bloot. Dit betekent niet dat álles wat een beetje huid onthult achterin de kast moet. Integendeel. We hebben het over een belangrijke speler tijdens de decembermaand: transparante kleding.

Het is altijd een van de grooste spelers op het modetoneel geweest en heeft een geschiedenis waar je U tegen zegt. Met subtiel naakt onderstreep je namelijk driedubbel je vrouwelijkheid zonder te koop te lopen met je goodies. En toch, elke keer als we zo’n ‘ding’ in handen hebben in de winkel, staan we met grootse twijfels voor de spiegel te kijken naar het kiekeboe-effect. De ja of de nee? Deze dresscode is niet voor iedereen weggelegd en valt of staat bij comfort en zelfvertrouwen. Wees niet bang, geen polonaise aan jouw lijf. Balans is alles wat je nodig hebt.

[STAP stap=”1″]

Less is more

Transparante kledingstukken kunnen al snel ordinair ogen, houd het daarom zo minimalistisch en rustig mogelijk. Of focus je op de details. Een semi-opvallende strook aan de zijkant van je jurk of zwarte pantalon of transparante mouwtjes. Niks zo elegant als een subtiele knipoog naar een beetje bloot. Wil je flink uitpakken voor Oud&Nieuw? Kijk dan eens goed hoe de Italiaanse ontwerpers Dolce&Gabbana het aanpakken en geef er je eigen draai aan. Liever minimalistisch? Calvin Klein (zie boven) verstaat de kunst van sexy downdressing als geen ander.

[STAP stap=”2″]

Werk in laagjes

En dan bedoelen we: een transparante blouse die net onder een lekkere wollen trui uit komt piepen (perfect in de winter) of een transparante onderrok die zich net laat zien. Of trek een transparant exemplaar juíst over die mooie blouse heen.

[STAP stap=”3″]

Je hebt transparant en transparant

Hoeveel wil je van jezelf laten zien? Waar voel jij je nog comfortabel bij? En wat wil je uitstralen? Vragen die je misschien eerst moet beantwoorden voordat je jezelf in een doorzichtig kledingstuk hijst. En de ene stof is de ander niet. Ga je bijvoorbeeld voor tule, chiffon, kant, zijde of nylon. En wil je meer met textuur spelen, dan kun je bijvoorbeeld voor het sportieve stofje mesh (gaatjesstof) gaan, zoals hierboven.

[STAP stap=”4″]

Balans

Super belangrijk. Mix zwoel met stoer of combineer zware, dikke stoffen met delicaat en transparant. Een mannelijke of zakelijke outfit kun je een uitdagend rafelrandje geven met een beetje doorkijk. Of ga voor een blouse of jurk die een perfecte mix is tussen transparant en verhullend.

[STAP stap=”5″]

Speel met kleur en print

Hoe heftiger de kleuren en prints, hoe minder doorkijk je hebt. Logisch verhaal. Dus wil je niet gelijk alles prijsgeven, dan is dit een goede optie. En bovendien weer eens wat anders dan klassiek zwart of wit.

Safety first! De slimste ondergoedkeuzes bij witte kleding>

Reageer op artikel:
Deze tijdloze modetrend kan prima in de decembermaand
Sluiten