Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 22 jul 2016

Deze trendy zomerkleuren wil je meteen op de muur knallen

De zomermaanden én vakantieperiode maken deze tijd perfect om tijdrovende huishoudelijke klusjes (eindelijk) op te pakken. Zoals de muren verven. Gooi de ramen open en knal een van deze trendy kleuren op de muur voor een instant zomergevoel.

Nu je bent overtuigd om te gaan verven, rijst natuurlijk de vraag: welke kleur? En: wat als deze kleur er verschrikkelijk uitziet wanneer de muur af is? Of misschien ben ik het na twee maanden wel zat. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de beste kleursuggesties voor deze zomer.

[STAP stap=”1″]

Blush

Bron: Bhg

Pastelkleuren zijn nog steeds hartstikke happening. Vooral poederachtige kleurtjes en roze tinten doen het goed. Ze zijn minder hard en kil dan wit, maar stralen toch een hoop rust en ruimte uit. En dat hoeft helemaal niet zoetsappig te zijn.

Pastelmoe? Deze nieuwe trendkleuren zijn een verfrissende tegenhanger>

[STAP stap=”2″]

Zwart

Gek genoeg staat-ie dit keer in het rijtje van meest populaire kleuren voor de zomer. Zo blij en vertrouwd als we zijn met zwart in onze garderobe, zo huiverig zijn we als het op ons interieur aankomt. Want zo’n zwarte muur kan best heftig uitpakken of een ruimte ineens veel kleiner doen lijken. Feitelijk gezien juist, maar de andere kant van de medaille laat ook zien hoe stijlvol, klassiek en krachtig het kan uitpakken. Plus, er zijn vele varianten van zwart. Zo kun je ook kiezen voor zwart-groen of zwart-blauw voor een diepere laag.

[STAP stap=”3″]

Grijs

Bring in the 50 shades of grey. Warme grijstinten zorgen voor een warm en comfortabel gevoel en combineren perfect met andere zomerse klassiekers zoals wit linnen en pasteltinten. Maar ook een houten vloer. Wil je wat meer pit, ga dan voor donker grijs-blauw. En grijs-groen straalt juist veel sereniteit uit, geeft een ruimte al snel een natuurlijk gevoel en is een matchend achtergronddecor met veel planten in huis.

[STAP stap=”4″]

Aqua

Kijk, dit is nou zo’n kleur waar je meteen aan denkt bij een tropische zomer. Het doet je denken aan het perfecte plaatje van een azuurblauwe zee en witte stranden. Niet alleen staat het ontzettend fris, het brengt ook een gevoel van lichtheid en blijheid met zicht mee. Combineer het met andere pastelkleuren of met -nog zo’n trendy ding- tropisch behang.

[STAP stap=”5″]

Lila

Je houdt ervan of je houdt er niet van. De reden waarom we ‘m niet al te vaak zien langskomen. Lila is zacht en vrouwelijk en tegelijkertijd toch heel sterk en aanwezig, en dat maakt het een verrassende kleur voor in je interieur.

[STAP stap=”6″]

Navy blauw

Je kunt schrikken van de felheid en aanwezigheid van deze kleur, maar het is vaak een goede compagnon voor een witte kamer die wat meer pit of kleur kan gebruiken. Je kunt ook voor een kruising tussen navy en kobalt kiezen, wat niet te fel en ook niet te donker oogt.

Kijk, daar worden we blij van: 10 manieren om je interieur te vernieuwen zonder een cent uit te geven>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Deze trendy zomerkleuren wil je meteen op de muur knallen
Sluiten