Thea Tijssen
Thea Tijssen 1. Categories 14 februari 2017

Vader laat zien dat de liefde voor zijn kinderen belangrijker is dan strijd met ex

Op de verjaardag van zijn ex-vrouw stond Billy Flynn vroeg op om bloemen, kaartjes en cadeautjes te kopen, zodat zijn zoontjes hun moeder hiermee konden verrassen. Niet geheel gebruikelijk, maar hij laat hiermee zien dat de liefde voor zijn zoontjes belangrijker is dan de ruzie met zijn ex.

Daarna hielp hij zijn kinderen om een ontbijtje voor hun moeder te maken. Ondanks deze aardige geste, krijgt vader Billy Flynn regelmatig kritiek van buitenstaanders die niet begrijpen waarom hij deze dingen doet voor zijn ex-vrouw. En dus legt hij aan die mensen nog maar eens uit waarom hij dit doet: ‘Ik voed twee kleine mannetjes op. Het voorbeeld dat ik stel voor hoe ik hun moeder behandel, is van grote invloed op hoe zij vrouwen gaan zien en gaan behandelen. En het zal hun beeld op relaties zeker beïnvloeden.’

LEES OOK: Klein meisje leert haar pas gescheiden moeder een lesje over liefde en vriendschap

Goede voorbeeld

Billy deelde zijn bericht op de Love What Matters-Facebook-pagina. ‘Ik denk dat het zelfs meer van invloed is omdat wij gescheiden zijn. Dus als je niet het goede voorbeeld geeft voor je kinderen, wat betreft je gedrag in relaties, doe dat dan alsnog. Sta erboven en wees zelf Het Voorbeeld. Dit is groter dan jij.’


LEES OOK: Vaders komen er meestal bekaaid af na scheiding

Betrokken vader

Dit is niet de eerste keer dat mensen in verwarring raakten toen Billy iets goeds deed voor zijn ex, juist daarom realiseert deze betrokken vader zich dat hij een voorbeeld is voor zijn eigen kinderen én voor andere volwassenen. ‘Voed goede mannen op. En sterke vrouwen’, schrijft hij. ‘Alsjeblieft. De wereld heeft ze nodig, nu meer dan ooit.’ En daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

Deze man is dus het lichtende voorbeeld voor alle gescheiden ouders onder ons. En deze vrouw is hét voorbeeld voor onze dochters en jonge moeders.

Reageer op artikel:
Vader laat zien dat de liefde voor zijn kinderen belangrijker is dan strijd met ex
Sluiten